Ardeşen Kültür merkezi konferans salonunda tertip edilen tiyatro ve akabindeki resim sergisine binin üzerinde öğrenci, öğretmen, müdür ve veli katıldı. Tutum ve Yerli Malı Konseptli Hacivat Karagöz orta oyunuyla ana sınıfı öğrencilerine tutumlu olmak, israf etmemek ve yerli malı kullanmak adına mesajlar verilirken tiyatro çıkışı tutum ve yerli malı konulu resim sergisi gezildi.


Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin düzenledikleri etkinlikle ilgili şunları kaydetti: Tutum ve yatırım alışkanlığı küçük yaşlarda kazanılır. Ders araçlarını, giysilerini, harçlığını tutumlu kullanan çocuk bu güzel alışkanlığı büyüyünce de devam ettirir. Bu anlamda Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında, ilçemizde bulunan tüm anaokulu öğrencilerimize yönelik tutum konulu Hacivat, Karagöz tiyatro etkinliği düzenledik. Etkinliğimize katılan öğrencilerimize, öğretmen, Müdür ve velilerimize teşekkür ederim. Tutum ve İsraf konusu dinimizde de büyük önem arz etmektedir. Yüce yaradan israf konusunda “Yiyin için fakat israf etmeyiniz; çünkü Allah israf edenleri sevmez.” Ayetiyle bizleri uyarmaktadır. Diye konuştu.

Öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki seansta sahnelenen oyunu binin üzerinde öğrenci, öğretmen, müdür ve veli izlerken, ana okulu öğrencilerinin daha önceden yaptığı resim sergisi gezildi. Sergi sonrası Ardeşen Belediyesi tarafında etkinliğe katılanlara verilen ikramlarda yerli malı olan Çaykur Didi içeceğinin ikram edilmesi gözlerden kaçmadı.