Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamayla birlikte Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Bölümüne; Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümüne; Ardeşen Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne; Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalına; Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik Teknolojisi, Mobilya ve Dekorasyon, Makine, Resim ve Konstrüksiyon, Tekstil Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma ile Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Programlarına 2019-2020 akademik yılında öğrenci alınmasına onay verdi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Yükseköğretim Kurulu tarafından programlarımıza öğrenci alınmasına onay verilmesi dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Rektörlük Toplantı Salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Karaman şunları kaydetti: "İlk defa öğrenci alacak olan bölümlerin hepsinin tercih edilen ve %99 ile %100 doluluk oranına sahip olduğunu ifade etmek isterim. Çünkü bizler ne olursa olsun bölüm açalım, öğrenci alalım derdinde değiliz. Amacımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini taşıyan Üniversitemizi tercih edilen nitelikli bir üniversite haline getirmektir.” dedi.

Ardeşen Turizm Fakültesi için de oldukça sevindirici olan bu haber sonrasında, Ardeşen Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne talebin yüksek olacağı düşünülmektedir. Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü son sistem uygulama alanlarına sahiptir. Ayrıca yeni yapılmakta olan ve 2019-2020 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan kız ve erkek öğrenci yurdu da Ardeşen Turizm Fakültesini tercih noktasında daha cazip kılmaktadır. Diğer taraftan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine 2019-2020 Eğitim Öğretim döneminde ilk defa öğrenci alacak bölümlerin kontenjan dağılımı şu şekildedir:

Fakülte Adı / Bölüm Adı Kontenjan

1 -Hukuk Fakültesi / Hukuk Bölümü 80

2 -Mühendislik Fakültesi / Biyomühendislik Bölümü 40

3 -Eğitim Fakültesi / Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı 30

4 -Ardeşen Turizm Fakültesi / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 40

5 -Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu / Elektronik Teknolojisi Programı 40

6 -Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu / Mobilya ve Dekorasyon Programı 30

7 -Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu / Makine, Resim ve Konstrüksiyon Programı 40

8 -Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu / Tekstil Teknolojisi Programı 30

9 -Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu / İklimlendirme ve Soğutma Programı 40

10 -Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu / Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Programı 40

Toplam 410