Tüm yurt genelinde yapılan etkinliklerin yanı sıra Rize’nin Ardeşen ilçesinde ilçe Belediyesi tarafından farkındalık yaratan örnek proje geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yeniden tertiplendi. Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin ilçede bulunan tüm emekli öğretmenleri aynı çatı altında toplaya bilmek için haftalar öncesinden program tertipleyerek geçmişte binlerce öğrenci yetiştiren ve emekli olarak adeta kendi kabuklarına çekilmek zorunda kalan emekli öğretmenlerin unutulmadıklarını hatırlatan güzel bir organizasyona imza attı.

İlçede emekli olarak gözüken 170’in üzerinde emekli öğretmene tek tek ulaşmayı başaran Ardeşen Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Gününde aynı çatı altında toplanma davetinde bulundu.

Bu anlamlı programla ilgili Başkan Gültekin şunları kaydetti; “Bizler “beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi” emreden, kalemin kılıçtan üstün olduğu bir medeniyetin mensupları olarak, tarih boyunca olduğu gibi bugün de öğretmenlerimize büyük değer veriyoruz. Unutulmamalıdır ki; Öğretmenlerine hak ettikleri değeri vermeyen, onların fedakârlıkları karşısında ahde vefa göstermeyen hiçbir toplumun geleceği yoktur. Bizde bu manada emekli öğretmenlerimizle bir araya gelme adına kendilerine bir gece tertip edip onlarla bir araya gelerek unutulmadıklarını kendilerine yeniden hissettirme fırsatı bulduk. Zira öğretmen, sadece öğreten, bilgiyi nakleden insan değildir. Bu yönüyle öğretmenler, eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin de mimarlarıdır. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.” Dedi.