Ardeşen Ensar cami ve Kur’an kursu önünde bulunan yol güzergahı boyunca çöp ve hafriyat dökenler yandı. Bu alanlara çöp veya hafriyat dökenlere 2500 ile 9 bin tl arası para cezaları geliyor.

Ardeşen Ensar cami ve Kur’an Kursu çevresine çöp veya hafriyat dökenleri uyarmak için kurulan uyarıcı levhalar ve güvenlik kameraları bile bazı vatandaşları caydıramıyor. Sanayi sitesi fırtına deresi güzergahındaki stabilize yolu genişleterek mıcır dökerek ulaşımı rahatlatan belediye bu alana çöp ve hafriyat dökülmemesi için de elinden geleni yapıyor. Bu anlamda Belediye Başkanı Hakan Gültekin tüm uyarılara rağmen belirtilen alana çöp veya hafriyat döken kişilere gereken yasal prosedürün uygulanacağını söyledi.

Konu ile ilgili Ardeşen Belediye Başkanı Gültekin; “Ensar cami önüne çöp döküp, hafriyat atan vatandaşlarımıza gereken uyarılarımızı yaptık. Sanayi sitesi fırtına dere yanı güzergahından Ensar cami ve dere içi güzergahta yukarı kısma kadar giden alana vatandaşlarımızın çöp ve hafriyat dökmemeleri için caydırıcılık yönünden güvenlik kameralarımızı ve kanunun gerektirdiği para cezalarını kendilerine hatırlatacak levhalarımızı astık. Buna rağmen bu alana çöp veya hafriyat dökenlere de kanunların bize verdiği cezai müeyyideleri uygulanacağını bildirmek isterim. Camilerimiz hele ki Kur’an kurslarımız bizim için önemli yerler olmalıdır. Güzel dinimiz İslam’ın ve kutsal kitabımız Kur’an-i Kerimin öğretildiği mekanların önünü her daim temiz tutmamız gerekirken maalesef bazı insanlar uyarıcı levhaların olmasına rağmen bu noktalardaki hassasiyeti hiçe sayarak çöp ve hafriyat döküp bu mekanları kirletmekteler. Buna müsamaha gösteremeyiz. Kameralardan tespit edilen araç sahiplerine en düşük 2500tl den başlayan ve 8-9bin tl’ye kadar çıkan para cezaları uygulanacağının altını çizmek isterim.” Diye konuştu.

Öte yandan; Kendi imkanları ile çöp veya hafriyat getiren kişilerin de Ardeşen Belediyesi Parke Fabrikasının ilerisinde bulunan çöp bertaraf alanın altı çizildi.