DÜNYA Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösterilen Rize’nin Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçeleri arasındaki Fırtına Deresi`nden, Rize Valiliğinin oluru ile Karayolları ekiplerince yapılan malzeme alımı, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından usulsüz yapıldığı gerekçesiyle durduruldu.

Rize Valiliği, Karayolları ekiplerine Fırtına Vadisi’nden malzeme alımı için 31 Aralık tarihinde olur verdi. DSİ’nin dere yatak tanzimi şartı ile onay verdiği malzeme alımı 2 Şubat tarihinde başladı. Bu gelişme üzerine harekete geçen Ardeşen CHP İl Genel Meclisi üyesi Mustafa Buçan, Karayolları ekiplerinin bir firmaya ihale ettiği malzeme alımının usulsüz gerçekleştirildiği ve dere yatağına zarar verildiği gerekçesiyle DSİ’ye şikayette bulundu.

DSİ : UYGUNSUZ MALZEME ALINIYOR

Bölgede inceleme yapan DSİ mühendisleri uygunsuz malzeme alımı yapıldığını tespit etti. İnceleme sonrasında hazırlanan DSİ raporunda, `Dere yatağı tanzim çalışması yapılmadan direkt malzeme alımına başlandığı, yapılan uygunsuz malzeme alımı nedeniyle dere kodunun düştüğü, dere yatağında göllenme oluştuğu, dere doğal akış rejiminin bozulduğu` görüşüne yer verildi, çalışmanın sürmesi halinde taşkın kontrol tesislerinin temellerinin açılarak yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalacağına vurgu yapıldı. DSİ, Fırtına Vadisi’nden malzeme alımının durdurulmasını talep etti. DSİ raporunun gönderildiği Ardeşen Kaymakamlığı da çalışmaları dün durdurdu.