Ardeşen’de bulunan Kano ve Rafting tesisinde incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Fırtına vadisinin cazibe ve sportif bir parkur olmasının altını çizerek yeni bir yatırımın yapılabilmesi için çalışma başlatılsın talimatı verdi.

Ardeşen Fırtına vadisinde bulunan Kano ve Rafting tesisinde incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak; Beraberinde Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykal, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Rize İl Spor Müdürü Mustafa Çelik’ile istişare ederek parkurun yenilenmesi ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapabilmesi için hazırlanmasını isteyerek proje için çalışılsın talimatı verdi.

Bakan Bak; Akarsu sporlarının antrenmanlarının yapımı için düşünülen tesis ve parkurun gerek Kano gerek Rafting için yapılacak olan şampiyonalara ev sahipliği yapabilecek kapasiteye çıkarılması adına, hazırlanması talimatını verdi. Bakan Bak ayrıca, yöresel mimariyle güne birlik konaklama yapılabilecek bir tesisin inşasını istedi.

Başkan Hakan Gültekin proje için şunları söyledi. “Fırtına vadisine 6 milyonluk yatırım. Kano ve rafting parkurunu yeniliyoruz.


Fırtına Vadimiz ulusal ve uluslararası birçok akarsu spor branşlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Çok Kıymetli hemşehrimiz Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Osman Aşkın BAK Bakanımızla Fırtına Kano ve Rafting parkurunda yaptığımız incelemeler sonrası, yöresel mimari ile günübirlik tesis, antrenman ve şampiyonaların yapılabileceği yeni bir tesis için çalışmaların başlatılması talimatı vermişlerdir. 6 milyon liralık yatırım öncelikle sporcularımıza, İlçemiz ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.