Vizyoner bir yaklaşım ile trendleri belirleyen NG Kütahya Seramik büyümeye devam ediyor. Türkiye'nin en yaygın mağaza sayısına sahip olan NG Kütahya Seramik,  209. mağazasını Rize Ardeşen’de hizmete açtı. Açılışa; Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, ÇAYKUR Genel Müdürü ve Çevre Eski Bakanı İmdat Sütlüoğlu ve çok sayıda değerli davetli katıldı.

 

Açılışa katılan NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral: “Ülkemizin çok müstesna bölgesi olan Karadenizimizin incisi Ardeşen’de sizlerle beraber olmanın keyfini ve mutluluğunu paylaşıyorum. Ülkemiz büyüyor, ülkemiz gelişiyor. Tabi ülkemizin büyümesi ve gelişmesi üzülerek görüyoruz ki bazılarını rahatsız ediyor. Bu güçlerin tüm engelleme çabalarına karşın, ülkemizin ve milletimizin güçlü duruşu ve direnişiyle 15 Temmuz’daki hain darbe teşebbüsünü geri püskürttük; tüm dünyaya Türk milletinin gücünü, birlik beraberlik içinde neler yapabileceğini kanıtladık.” sözleriyle konuşmasına başladı. İş dünyası olarak üzerimize düşen görevleri yapmaktan geri kalmayacaklarının altını çizen Güral, sözlerine şunları ekledi: “İş dünyasının temsilcileri olarak bizlere düşen görev; geçmişi unutmadan, geçmişi bilerek, önümüze bakarak yatırımlardan vazgeçmeden istihdam sağlamaya devam etmektir. Ülkemiz ekonomisi için katmadeğerler yaratmaya, geçmişte yaptığımızdan daha fazla ihtiyacımız var. Biz bu planlamamızı daha önceden yapmıştık. Bizler geçen hafta Sivas’taydık, 207. mağazamızı açtık. Dün Bulancak’ta 208. mağazamızı hizmete açtık. Bugün burada sizlerle birlikte 209. mağazamızı açıyoruz. Amacımız bulunduğumuz yerlere değer katmak ve fark yaratmaktır. Ne yaparsak yapalım, farklı olanı gerçekleştirelim düşüncesi ile hareket ediyoruz.”

 

ÇAYKUR Genel Müdürü ve Çevre Eski Bakanı İmdat Sütlüoğlu ise konuşmasında su sözleri söyledi: "Böylesine güzel bir mağazayı Rizemize, Ardeşenimize kazandırdığı için İsmail Bey'e ve NG Kütahya Seramik'e teşekkür ediyorum. Bu mağazanın hayırlara, güzelliklere vesile olmasını diliyorum. Ben de şehitlerimize rahmet ve şükran duygularımı iletmek istiyorum. Kritik bir süreçten geçiyor Türkiye. Millet olarak dünyaya örnek olacak bir dik duruş ve bir kararlılık sergiledik, büyük bir belayı def ettik. Bundan sonra daha çok çalışacağız. İş adamları olarak millet olarak hiç tereddüt etmeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türkiye gelişiyor, büyüyor bunu hiç kimse engelleyemeyecek.’’

 

Açılışta konuşma yapan  Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin konuşmasına şu sözler ile başladı: "Sözlerime başlamadan evvel 15 Temmuz'da FETO terör örgütünün bir kalkışmasıyla bir darbe girişimiyle karşı karşıyaydık. Ben Allah'a şükrediyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, kadirşinas milletimize, siyasi partilerimize, sivil toplum örgütlerimize hepsine teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazi ve kederli ailelerine baş sağlığı diyorum. Ülkemize geçmiş olsun." Ardeşen'de yapılan yatırımlardan mutlu olduğunu belirten Gültekin, sözlerine şunları ekledi: "Değişen, güzelleşen ve gelişen Ardeşenimiz de; hakikaten değişime ayak uyduran ve birçok ilde mağazası bulunan bir iş adamımız var: İsmail Kuyumcu. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. İlçemize yapılan yatırım bizler için önemli. NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral’a, bu yatırımın buraya gelmesinde katkıları olduğu için teşekkür ediyor, hayırlı ve bol kazançlı olsun."

 

Açılışta konuşma yaparak, her şartta üretmeye devam edeceklerinin altını çizen Rize Valisi Erdoğan Bektaş, konuyla ilgili düşüncelerini şu sözlerle belirtti: "Bugün Ardeşen'deyiz, Fırtına Deresi'nin başında. Özel bir müessese açılışı için bir aradayız. Ardeşen ilçemizde yoğunlaşan ve Rizemizin marka turizmin sıralandığı Fırtına Deresi, Fırtına Vadisi, Ayder, Çat Vadisi ve benzeri markalarımızın hemen yanı başında, ülkemizin seramik sektöründe göstermiş olduğu başarıyı hakkıyla temsil eden bir müessesenin açılışını yapmak için burada toplandık. Doğrusu seramik sektöründe de ülkemiz çok ciddi başarılar elde etti. NG Kütahya Seramik bu işi başarıyla yürüten firmalarımızdan birisi. Ben geldiğim yerde de NG Kütahya Seramik ile tanışıyor ve çalışıyordum. Gerçekten dünya ölçeğinde güzel işler başarıyorlar.


Dünyada oyunlar oynanıyor. Serbest ekonomi, liberal ekonomi, gümrük birliği kuralları... Oyuna başlıyoruz, bir süre sonra bazıları diyorlar ki siz çok ileri gittiniz. Biz bu kuralları değiştireceğiz.  Ne yapacağız, darbe yapacağız. 15 Temmuz‘da yüz yüze kaldığımız olayın haklı herhangi bir gerekçesi var mı? Yani biz bu muameleye niye tabi tutulduk? Ama bizim milletimiz bu oyunun kurallarını bozuyor. 15 Temmuz'da bu millet bütün dünyaya bunu gösterdi. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Her zaman yolumuza devam edeceğiz ve onun için buradayız. Kaçkarlar İnşaat ve NG Kütahya Seramik'in başarıları için buradayız. Hiçbir şekilde duraklamak ve hedeften şaşmak yok. Üreteceğiz ve üretmenin şartları ile üzerimize ne düşüyorsa başaracağız. Hedef pazarımızda Batum da olacak ve arkadaşlarımızla Batum'da bir mağaza neden açılmasın. Bu açılışları önemsiyoruz ve hayırlı uğurlu olsun diyorum. 


Kaçkarlar İnşaat; 2 katlı 1000 metrekarelik mağazasında mutfak, yasam alanı, dış cephe, bahçe konsepti gibi farklı seramik mekan uygulamaları ile Rize Ardeşen'de hizmet vermektedir. Fırtına Deresi yakınında, Ayder Yaylası'na çıkış kavşağındaki konumu ile doğayla iç içe önemli bir uğrak noktasında bulunmaktadır.