Rize'de 6.sı düzenlenen Kış Yüzme Şenliği Ardeşen'deki 1100 rakımlı Deremezra Yaylasında gerçekleşti.

Kaçkar Dağı eteklerindeki yaylada 2 gündür devam eden etkinliklerde katılımcılar bugün buz gibi gölette suya girdi. Suya girmeden önce horon ederek ısınan katılımcılar sonra kıyafetlerini çıkartarak buz gibi suya kendilerini bıraktılar.

Yaklaşık 25 kişi suya girmeyi tercih ederken diğer katılımcılar yüzenleri seyretti. Suya girenler arasında 7 yaşındaki Rümeysa Yazıcı'da vardı. Babası ile buz gibi suya giren Rümeysa biraz suda durarak hemen çıktı.

7 yaşındaki Rümeysa "Çok eğlenceliydi ama su çok soğuktu" derken, babası Zihni Yazıcı, "Su soğuktu ama eğlenceliydi. Sağlığı yerinde olan herkesin bu etkinliğe katılmasını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik'te suya girmeyi tercih edenler arasındaydı. Müdür Çelik "Güzel bir doğa ve temiz bir suda gerçekleşiyor. Bu yüzme şenliği artık gelenekselleşti. Bu etkinliğin artık katlanarak büyümesini arzu ediyoruz. Çok keyif aldık, insanların da keyif aldığını görüyoruz. Su gerçekten soğuk ama dışarıya çıktığınızda üşümüyorsunuz, keyifli anlar yaşamış oluyorsunuz."

Şenliğe, AK Parti Rize Milletvekili ve eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz ve yaklaşık 250 doğasever katıldı.