Belçika'nın Başkenti Brüksel de Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (İTQİ) tarafından düzenlenen mükemmel tat ve kalitedeki yiyecek ve içeceklere verilen 'Üstün Lezzet Ödülü'nü alarak Dünya birincisi oldu.

Türkiye’nin tek OZONSUZ doğal mineralli kaynak suyu Ayder SU, merkezi Brüksel’de bulunan Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (İTQİ) mükemmel tat ve kalitedeki yiyecek ve içeceklere verilen ve gıda sektörü için önemli bir referans niteliğinde olan “ÜSTÜN LEZZET ÖDÜLÜ”nü alarak Dünya birincisi oldu.

Ödülü almak için enstitünün merkezi olan Bürüksele giden ve 2006 yılında Rize'nin Ardeşen ilçesinde kurulan Ayder Su'nun elde ettiği büyük başarıyı sıcağı sıcağına Bürksel'de değerlendiren Ayder Su Yönetim Kurulu Başkanı ve Ardeşen TSO Meclis Başkanı Cemil Akbeniz  Su’yun lezzetinin ve kalitesinin uluslararası iki madalya ile tescillendiğini söyledi. Akbeniz: “ Uluslararası faaliyet gösteren İTQİ enstitüsünün konuğu olarak bürükseldeydik. Dünyanın önde gelen yiyecek ve içecek markaları burada lezzet ve kalite testine tabi tutuluyor. Ayder Su olarak iki altın madalya aldık. Çok mutluyuz. Ayder Su’yun sloganı olan “Kaçkar Dağlarının Eşsiz Lezzeti” böylece tescillenmiş oldu. Sloganımızdaki iddiamızda ne kadar da haklı olduğumuzu gösterdik” Dedi.

Haber: ARZU ERBAŞ