Hisarcıklıoğlu, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, Ardeşen’de birlik olduğunu belirtti. TOBB Başkanı, “Allah bu birlik ve beraberliğinizi daim etsin. Siz biraraya geldikçe, beraber oldukça nefislerinizi geri plana atıp, hizmeti ön plana aldıkça ileri gidersiniz. Zaten bunu da Ardeşen’de görüyoruz” dedi.

Türkiye’nin en demokratik kurumu olduklarının altını çizen Hisarcıklıoğlu, “seçimle geliyoruz ve seçimle gidiyoruz. Onun içinde bu makamlar alma makamı değil verme makamı. İsmail kardeşim de bir yıldır takip ediyorum, ekibiyle, yönetimiyle, meclisiyle Ardeşen’e Ülkemize yakışır şekilde çalışıyor” şeklinde konuştu.  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, meclis üyeleri ile biraraya geldi.​

Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, hayata geçirilen arabuluculuk sistemi ile işçi ve işverenin büyük ölçüde rahatladığını söyledi. Türkiye'de mahkeme sürecinin 5 yıl sürdüğüne işaret eden Hisarcıklıoğlu, Almanya'da bu sürenin 5 gün olduğunu belirtti.

Arabuluculuk sisteminin kolaylık getirdiğine dikkat çeken TOBB Başkanı, "Biz davalık olmak istemiyoruz. Çalıştırdığımız işçilerin işletmelerde hakkı var. Onlar olmazsa işletme olmaz. Hakkın uzamadan verilmesi lazım. İşçinin alın teri kurumadan verilmeli. Beş yıl uzamasın, borcumuz varsa ödeyelim yoksa helalleşelim. Her şeye rağmen ara buluculuk sistemi ile davaların yüzde 63'ü açılmadan çözülüyor" dedi. 

Doğa tahribatına da değinen Hisarcıklıoğlu, Karadeniz'deki çarpık yapılaşmanın önlenmesi gerektiğini, bölgede kalkınmanın temel kaynağının turizm olduğunu belirtti. 

Karadeniz'in turizm açısından servet değerinde olduğunu, çayın önemli geçim kaynağını oluşturduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, "Türkiye ve yurt dışında herkes çay tüketiyor. Çay önemli bir tanıtım aracı. Ovit Tüneli, Mardin'e kadar uzanıyor. Sarp Sınır Kapısı, Gürcistan ile gidiş gelişi kolaylaştırdı. İnsan geçişi artınca kapılar yetmemeye başladı. Rize-Artvin Havalimanı bir yıl sonra tamamlanıyor. Bunu birlik ve beraberlikle ve aynı şeyi isteyerek başardınız" dedi. 

Bölgenin ihtiyaçlarına değinen Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti: "Bölge için iki şey çok önemli. Çay Kanunu çok önemli. Bütün bölgeye doğal gaz gelmesi, özellikle enerji açısından çok önemli. Samsun ile Hopa'yı birbirine bağlayacak demir yolu çok önemli. Demir yolu projesi tamamlanır, hepimiz aynı şeyi istersek başarabiliriz. Aynı hedefe atış yapmazsanız Rize'de, Pazar'da farklı şeyler istersek en kolayı neyse o yapılır. Onun için aynı hedefe atış yapmalıyız."

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Çayeli'ndeki esnafı da ziyaret etti.