Türkiye’de bir ilk olan ve açık havada yoğun katılım ile gerçekleşen turnuvaya ilgi büyüktü. Arhavi Gösteri Merkezinde Düzenlenen satranç turnuvasına Federasyon nezdinde Arhavi İlçesinde bulunan Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Ahmet HAZNEDAROĞLU, Türkiye Satranç Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Güran ÜNAL ve Türkiye Satranç Şampiyonlarından Kıvanç HAZNEDAROĞLU ‘da yer aldı. Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu Tüm sporcular ile bir bir ilgilendi. Sporcu velilerinin çocuklarına verdiği destekten ötürü tebrik etti. İlçede Meydana Gelen Sel felaketi ve yürütülen çalışmalardan ötürü turnuva devamında ve Ödül töreninde bulunamayan Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu tüm sporculara tebrik mesajını iletti.

Arhavi Belediye Başkan Yardımcısı Nail Köseoğlu tarafından turnuva birincisi olan Türkiye satranç şampiyonu Kıvanç Haznedaroğlu’na, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Ahmet HAZNEDAROĞLU, Türkiye Satranç Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Güran ÜNAL’a yöresel Motifli Arhavi Hatırası ve plaket takdim etti. 

Daha sonra Belediye Başkan yardımcısı Nail KÖSEOĞLU tarafından ödül hak eden yerel ve misafir sporculara ödülleri takdim edilerek Arhavi Belediyesi Sokakta Satranç Turnuvası kapanış faaliyeti gerçekleşti. Satranç sporunun diğer spor dalları içerisinde ayrı bir yeri olduğu aynı alan içerisinde hem kıyasıya rekabetlerin yaşandığı hem de takdire şayan centilmenlik ve hayvan sevgisinin bir arada olduğu bir spor olması sebebiyle gelecek nesillere örnek bir organizasyon niteliğinde olduğu bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu