Geçen senenin sonrasına kadar, gerek yazılı ve görsel sosyal medyada, telefonlarımızda gördüklerinizin çoğunluğu düğün davetiyeleri, açılış habercileri ve davetleri vs. gibi hepinizin ruhunu mutlu eden ve yaşama sevinçlerimizi attıran faaliyetlerdi.

2020'nın başlamasıyla birlikte hepimizin yaşama ve paylaşma sevincini koronavirüs pandemisinin başlamasıyla, hastalık haberleri ve her gün gerek ailemiz, gerek yakınlarımızın, dostlarımız, şehrimizin, ülkemizin tanınmış şahsiyetlerin hastalık ve vefat haberleriyle yer değiştirmiştir.

En yakınlarımız bırakın sevinçlerine, en kederli günlerinde yanlarında olamıyoruz. Her gün telefonlarımızla, sosyal medyan ve Rize Belediyesi, İyidere Vakfı ve çeşitli kurumların operatörlerinden tarafımıza gönderilen vefat mesajları ve akabinde bizlerin yapmış olduğu paylaşımlarımız la başsağlığı görüşmeleri yapmak, taziye mesajları yazmaktan yorulduk.

O nedenle çok mu, çok enteresan bir asırdan geçiyoruz ve şimdilik yaşıyoruz.

Allahü telâ hepimizin akıbetini hayırlı eylesin.

Büyüklerimiz ne güzel demişler; "Hayat hesapla değil nasiple yaşanır."

Sağlığımızın geleceği için dünya olarak ağır bir imtihandan geçtiğimiz koronavirüs belasından bir an önce kurtulmak için halkın çoğunluğu günlerdir evlerimizdeyiz.

Evde zamanımızı çoğunlukla eski fotoğraflarımızı, kitaplarımızı ve hatıralarımızı yeniden gözden geçirmekle geçiyor. Hepimiz daha yakın tarihte evimiz dışında, yaşadığımız şehir dışındaki şehirlerde ki, seyahatlerimizi, sohbetlerimizi velhasılı her türlü sosyal hayatımızı, geçmiş günlerimizi çok özlüyoruz.

Bundan sonraki gelecek günlerimizin ne kadar olup olmayacağına hayatımız boyunca ilk defa bu kadar karamsar ve endişe ile bakıyoruz. Yüce Mevla bilir, bundan sonra dünyaya nasıl uyum sağlayacağız. Acaba dünya bize uyum sağlayabilecek mi?

Şimdilik bilmek ve görmekten uzak bir tablo içindeyiz.

Her halde Kovit-19 salgının bu denli yaygın ve uzun sürmesi bizlere göstermektedir ki; Bundan sonraki geleceğimizi birazda düşlerimizde arayıp bulacağız.

Hak şerleri hayr eyler, Zan etme ki ğayr eyler, Ârif ânı seyr eyler

Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler.