Artvin'in Arhavi ilçesinde önceki gün meydana gelen olayda Gürcistan uyruklu işçiler arasında yasak aşk iddiasıyla çıkan ve 3 kişinin ölümü ile sonuçlanan kavga olayı ile ilgili Rize'de bir sosyal medya kullanıcısı, "Vay be yabancılar bile bazı Türk adamlarından daha adam. (Öldürmeseydi iyiydi). Ama koluna takıp ta gezenlerde var. Gurur duyan Türklerde" paylaşımı yaptı. Hukukçular paylaşımın suçluyu öven ve suça teşvik eden nitelikte olduğunu belirterek ilgili kişi hakkında soruşturma başlatılması gerektiğini belirtti. 

Avukat Meltem Banko, “Türk Ceza Kanunu’nun Suçu ve Suçluyu övme başlıklı 215 inci maddesi “İşlenmiş olan bir suçu veya işlemiş olduğu suçtan dolayı bir kişiyi alenen öven kimse, bu nedenle kamu düzeni açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması hâlinde, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” hükmünü ihtiva etmektedir. Somut olayda; Arhavi ilçesine çay toplamaya gelen Gürcistan uyruklu işçiler arasında yasak aşk iddiasıyla üzerine 3 kişinin ölümü ile sonuçlanan bir kavganın gerçekleştiği bilinmektedir. Olay üzerine bir sosyal medya kullanıcısının “Vay be yabancılar bile bazı Türk adamlarından daha adam. (Öldürmeseydi iyiydi). Ama koluna takıp ta gezenlerde var. Gurur duyan Türklerde" ifadesi TCK m. 215 bakımından değerlendirilmeye elverişlidir. Zira söz konusu olayda işlenmiş bir suç olarak kasten öldürme suçunun olduğu ve sosyal medya kullanıcısının kasten öldürme suçunu sosyal medya hesabı üzerinden alenen övdüğü görülmektedir. Bu yönüyle sosyal medya kullanıcısının ifadelerinin suçu ve suçluyu övme suçunu oluşturduğu düşünülmektedir” dedi.

Avukat Ozan Karagöz ise "Suçu ve suçluyu övme" suçu oluşmuştur. Madde 215. İşlenmiş olan bir suçu veya işlemiş olduğu suçtan dolayı bir kişiyi alenen öven kimse, bu nedenle kamu düzeni açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması hâlinde, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" açıklaması yaptı.
Öte yanda paylaşımla ilgili Rize Cumhuriyet Başsavcılığı ve Rize Emniyet Müdürlüğü’nün harekete geçtiği öğrenildi.