Meteoroloji Genel Müdürlüğü bir gün önceden Rize ve Artvin için şiddetli rüzgar ve yağmur uyarısı yapmıştı. Rize de geçe geç saatlerde etkili olmaya başlayan yağmur Artvin'de ise sabaha karşı etkili oldu. Şiddetli sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken Borçka ilçesinde sağanak yağışın etkisiyle Borçka deresi taştı, bazı ev ve işyerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. İlçede bazı köy ve mahalle yolları da heyelan sonucu ulaşıma kapandı.

Hopa'da Sundura deresinin taşması sonucu Hopa-Borçka karayolu ulaşıma kapandı. Sürücüler, Borçka Tünel mevkiinde beklemeye başladı. Borçka ve Hopa ilçelerine AFAD ekipleri sevk edildi.

Şu ana kadar can kaybı veya yaralanma bilgisi bize ulaşmadı yağmur yer yer devam ediyor ekipler hem bölgede oluşan hasarlara müdahale etmeye çalışırken hem de olası tehlikelerin önüne geçmek için tedbirler alıyor.

Hopa deresinin taşması sonucu kapatılan Hopa Borçka yolu kontrollü olarak ulaşıma açıldı ancak güzergah üzerindeki dereler bazı bölgelerde yola taştığı için sürücülerin dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.

Yamaçtan gelen heyelanın girdiği bir evde hasar oluştu. Evde kimsenin olmaması olası bir can kaybını ve yaralanmayı önledi.

Şu ana kadar ölen yaralanan veya mahsur kalan bilgisi yok bu konuda resmi kaynakların verdiği bilgilerde bu yönde.