Rize Artvinliler Derneği tarafından düzenlenen Artvin Kurtuluş Bayramı etkinliği katılımcıları doyasıya eğlendirdi.

Rize Artvinliler Derneğinin hazırlamış olduğu Artvin’in Düşman İşgalinden kurtuluşun 96. Yıldönümü etkinliği bütün katılımcıların büyük beğenisini kazandı.



Rize öğretmenevinde yapılan etkinliğe Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Demiral, Ziraat Bankası İl Müdürü Sinan Bayrak, Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, Derepazarı Milli Eğitim Müdürü Ömer Keskin, AK Parti Rize İl Başkan Yardımcısı ve Rize Ak Parti Mali İşler Sorumlusu İş adamı Mehmet Şehitoğlu,  Rize Ziraat Çay Sahibi İş Adamı Özcan Aydın, Rize Ticaret Lisesi Müdürü Akif Kızılkan, Rize Artvinliler Dernek Başkanı İsmet Sivrikaya, Trabzon Artvinliler Dernek başkanı gazeteci yazar Ahmet Külekçi, Rize Artvinliler Dernek Başkan Yardımcısı Hamza Teke, sivili toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Programın açılış konuşmasını Rize Artvinliler Dernek Başkanı İsmet Sivrikaya yaparak katılımdan dolayı memnuniyetini dile getirerek dernek faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi.



Etkinliğe katılan Trabzon Artvinliler Dernek Başkanı Ahmet Külekçi’de konuşmasında bütün katılımcılara ve kendisini davet eden dernek yetkililerine teşekkür ederken Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunurken 90 yaşındaki bir ninenin İstiklal Marşını ayakta okumasına ve bunun önemine dikkat çekti.



ETKİNLİKTE SOLMAZ AKGÜL RÜZGARI ESTİ
Kaçkar Karadeniz Tv den canlı olarak yayınlanan gecede program sunuculuğunu yapan Nurbay Usta’nın bazen duygulu bazen esprili kendine özgü doğaçlama sunumu her zamanki gibi katılımcıların beğenisini kazanırken kendilerine mikrofon uzatılan katılımcılar Nurbay Usta’nın Artvin ve ilçelerinin tanıtımına yapmış olduğu katkıyı ifade ettiler.

Rize Artvinliler Derneğinin hazırlamış olduğu Kurtuluş Bayramı etkinliğin assolisti olarak çıkan Türkü Kız Solmaz Akgül muhteşem sesi ile bütün katılımcıları coşturdu.



Son yıllarda katılmış olduğu bütün etkinliklerde herkesin beğenisini kazanan ve gönülleri fetheden (Türkü Kız) Solmaz Akgül muhteşem sesi ile okumuş olduğu türküleri ile bütün katılımcıları coşturdu. 7 Bölgeden 7 Kuşağın türkülerini en iyi şekilde okuyabilen (Türkü Kız) Solmaz Akgül’e hayranlığını gizlemeyen 90 yaşındaki bir nine Solmaz Akgül’ün yanına gelerek oynaması ve sarılıp öpmesi ve “Kızım seni çok izliyorum. Seni çok beğeniyorum. Seni çok seviyorum, ne olur bizede gel kendi elimle sana yemek hazırlayıp çay yapacağım demesi ve Solmaz Akgül’ün de Nineye karşıki sıcak ve samimi davranışı herkesin dikkat çekerken gönülleri fethetti.


 
Salonu dolduran konuklar Türkü Kız Solmaz Akgül’ün günün anlamı ile ilgili okumuş olduğu marş ve türkülerle yeri geldi duygulandı yeri geldi dakikalarca halay çekip horon oynadılar.

Etkinlikte Artvinli sanatçılardan Oktay Kösa, Osman Yağcı, Zafer Bilgin, Mehmet Usta ayrıca Şairler Yalçın Temiz, Taner Evran ve Nahit Yazıcı okumuş olduğu türküler ve şiirlerle geceye renk kattılar.

Programda güzel bir tablo için yapılan açık artırmayı Ziraat Bankası İl Müdürü Sinan Bayrak 4 bin tl ile alırken yapmış olduğu bu destekle Ziraat Bankası herkesin olumlu düşüncelerini almış oldu. Ayrıca gecenin şanslı kişilerine de çeşitli hediyeler verildi.



Program sonrası etkinliğe katılanlar protokol üyeleri ve program sanatçıları ile bol bol hatıra fotoğraflar çektirdiler.

Program içerisinde ve program sonrası katılımcılara Meşhur Artvin döneri ikram edildi.