Artvin’de 4 yıldır düzenlenen toplu bayramlaşma geleneği bu bayram da sürdürüldü. Bayramlaşma töreni, cuma namazının ardından Artvin Merkez Camii önünde Artvin Valiliği tarafından kurulan dev platformun önünde gerçekleşti. Artvin Valisi Ömer Doğanay başta olmak üzere, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Garnizon Komutanı Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri vatandaşlarla bir araya gelerek tek tek bayramlaştı.


Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, geleceğin bu kültürler sayesinde devam ettiğini dile getirerek, "Dini bayramlarımızın birinci veya ikinci günleri devlet millet birlikte bayramlaşma yaparak beraberinde etli pilav ikramımız oluyor. Bunlar bizim için önemli bir kültür. Hele hele dini bayramlar insanlarımızın yeniden kucaklaştığı, küskünlerin barıştığı en çok ihtiyaç duyduğumuz huzurun kaynağı bayramlar. 2017’nin kurban bayramında halkımızla birlikteyiz. Dua ediyoruz. Başta dünyadaki Müslümanlara tüm insanlığa, vatanımıza, milletimize hayırlar, barış, huzur, mutluluklar getirsin. Bu bayramlar yüzü suyu hürmetine milletimizin yüzü bundan sonra daha çok güler. İnsanlık bugünkü acıdan, kandan gözyaşından şu aziz günlerin hürmetine arınır diyoruz. Sadece dua değil fiili duada yapma zamanı onu da devletimiz yapıyor" dedi.
Bayramlaşmanın ardından binlerce kişiye Artvin Belediyesi tarafından yemek ikramı yapıldı. İkramı Artvin Valisi Ömer Doğanay ve Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe kendi eliyle gerçekleştirdi.