Artvin Off-Road Kulübü tarafından düzenlenen “3. Artvin Off-Road Oyunları” kapsamında yarışmacılar zorlu parkurlarda yarıştı.

Artvin Kafkasör Yaylası’nda gerçekleşen yarışlar iki gün sürdü. Yarışların ilk gününde 6 bayan sürücüler kıyasıya mücadele ederken, ikinci gün ise özel olarak hazırlanan parkurdaki yarışlara Artvin’in yanı sıra Rize, Trabzon, Samsun, Sivas, Tokat, Ordu, Iğdır, Ağrı, İzmit, İstanbul, Erzincan, Kars, Erzurum, Azerbaycan, Gürcistan ve İran’dan 38 ekip katıldı. 900 metre uzunluğundaki parkurda atlama rampası, lastik geçidi, derin çukur, çamur kanalları olmak üzere 18 zorlu kapı yer aldı.

Off-Road oyunlarının S1 klasmanında yarışları sırasında 21 kapı numaralı Ergün Erdağ-Emrah İlbeyi yönetimindeki araç hızlı girdiği çamur hendeğinde hızını alamayıp aracın kontrolünü kaybederek takla attı. Hemen görevlilerin müdahale ettiği İlbeyi’nin ve yardımcı pilotu Ergün Erdağ’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, pilotlar yarışı terk ederken seyircilerden alkış aldı.

Artvin Cerattepe bölgesinde çıkartılması planlanan madencilik faaliyetlerine karşı tepkiler Off-Road oyunlarında da devam etti. Özel hazırlanan parkurda “Artvin’de Maden İstemiyoruz” afişleri asıldı.

Artvin Off-Road Spor Kulübü Başkanı Murat Yılmaz, bu yılki parkurlarının daha teknik olduğunu belirterek, “Bu yıl üçüncüsünüz düzenlediğimiz Artvin Off-road oyunları dün bayanlar yarışıyla kazasız belasız açılışımızı yaptık. Geçen yıla oranla bu yıl parkurumuz daha teknik oldu yarışmacı arkadaşlar bu zorlu parkurda hem süreyle hem de parkuru bitirmek için mücadele ettiler” dedi.

Tamamlanan yarışmaların ardından S1 kategorisinde birinciliği Mustafa Güner, ikinciliği Tarık Yılmaz, üçüncülüğü ise Cüneyt Yılmaz elde etti. S2 kategorisinin birinci Uğur Yılmaz olurken, ikinciliği Cengiz Sarı, üçüncülüğü Serkan Kartal elde etti. Genel Klasmanda ise en iyi dereceyi Mustafa Güner elde ederken ikinciliği Uğur Yılmaz, üçüncülüğü ise Tarık Yılmaz elde etti.