Proje kapsamında belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Çinli şirket IPPR’nin temsilcileri Cuı Yınqıanq, Jessıca Lı, Du Junmınly, Cansu LTD. ŞTİ temsilcisi Cevdet Erkmen, Aykaf LTD. ŞTİ temsilcisi Yurthan Gönül, İsmet Rıza Çebi, Vefa Erarslan ve Lador LTD. ŞTİ temsilcisi Orhan Çaloğlu katıldı. Toplantıda, Artvin Çoruh Üniversitesi Seyitler Yerleşkesi - Çayağzı Mahallesine (köprübaşı) Çarşı Mahallesi (efkar tepesi) güzergahında yapılması planlanan yap işlet devret şeklinde yapılacak olan teleferik projesi için yatırımcılara Artvin’in avantajlarından ve teleferiğe neden ihtiyaç duyulduğu yapılan teleferiklerin güvenlik ve standartları hakkında ön görüşmeler yapıldı. Yatırımcı firma yetkilileri projesi hakkında Başkan Kocatepe’ye sunum yaptı.

'PROJEYİ KENTE KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ'

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe Artvin’in hareketli bir şehir olduğunu her ay spor organizasyonu ve turizm etkinlikleri yapıldığını söyledi. Kocatepe "Projemizi belli bir yere kadar getirmiştik bazı aksaklıklar olmuştu. Bugünde kaldığı yerden bir hemşehrimizin gayretleri ile Çin’den bir firma bize teklif getirdi. Bugün ilk görüşmemizi yaptık olumlu adımlar atıyoruz birkaç noktada da anlaşabilirsek ilerleyen görüşmelerimizde bu noktaları da aşacağız. Yap işlet devret modeliyle firmalarla anlaşabilirsek yer teslimi 90 gün içerisinde yaparak bizlere sunmuş oldukları proje teslim süresi 210 gün sonra teleferik projesini Artvin’imize kazandırmış olacağız" dedi.

Yabancı firma yetkilileri ise, Artvin’in doğa harikası bir şehir olduğunu ve bu projeyle de kentin geleceğinin daha da güzel olacağını ifade etti.