İlçeye bağlı Köprülü köyünde, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12'inci Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda Kemalpaşa Kaymakamlığı, Kemalpaşa Belediye Başkanlığı, Kemalpaşa Atmaca ve Atmacacılar Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneğinin ev sahipliğinde Hopa, Arhavi, Fındıklı, Ardeşen, Pazar, Çayeli ile Rize Atmacacılık Derneklerinin katılımlarıyla organize edilen geleneksel atmaca halkalama ve salımı şenliği gerçekleştirildi. Bu yıl 6’ncısı düzenlenen atmaca salımı törenine, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Kemalpaşa Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12'inci Bölge Müdürlüğü Ahmet Usta, Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin Şube Müdürü Yunus Aydemir, Artvin Avcılar ve Atıcılar Dernek Başkanı Necmi Asuman, Kemalpaşa Atmaca ve Atmaca Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Saim Çakıcı ile çok sayıda kişi katıldı.

Ahmet Usta,  Artvin’in Türkiye’deki üç önemli göç noktasından birisi üzerinde bulunduğunu söyledi. Usta, “Biz bakanlık olarak üzerimize düşen görevleri yaparak Rize ilimizde yaklaşık bin, Artvin ilimizde ise 600 kişiye eğitimler sonunda atmacacılık sertifikası verdik. Avcılığa değişik bir boyut, değişik bir farkındalık getirmek için bugün bu şenliği yapıyoruz. Yani atmacayı sadece yakalıyoruz, onu tutmayıp geldiği doğaya geri salıyoruz. Üniversiteler işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz atmaca konusunda teknik ayağındayız. 19 Mayıs Üniversitesindeki değerli öğretim üyelerimiz şenliğimize katılıp halkalama çalımlarını yapıyorlar. Halkalamalarını yaptığımız atmacaları tekrar ait oldukları doğaya hep birlikte alımını gerçekleştireceğiz. İlkbahar da geri gelmelerini bekleyeceğiz” dedi.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk da atmacacılık kültürünün bilinçli olarak yaşatılması gerektiğini kaydetti. Vali Doruk “Tabiatı seven birisi olarak şenlikte bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Geçmişten günümüze aktarılan kültürel değerlerimizi yaşatılmasına katkı yapanları tebrik ediyorum. Bende Artvin valisi olarak bu tür şenliklere katılım sağlamamın yanında her türlü maddi ve manevi desteği vermeye özen göstereceğim. Atmacacılık derneklerimizin yanı sıra üniversitelerimizde bilinçli olarak atmacacılık kültürün yaşatılmasına sunduğu katkılarını çok önemsiyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yaklaşık 40 atamaca doğaya salınmasıyla etkinlik sona erdi.