15 hakemi hakem 80 kişinin görev aldığı Şampiyona’ya Artvin, Rize, Erzurum ve Muğla’da kendi kategorilerinde şampiyon olan toplamda 10 kategoride 40 boğa katıldı. Kazanan Boğalara toplamda 90 bin TL ödül dağıtıldı. Boğalar arenaya çıkmadan önce boynuz ve doping kontrolünden geçirildi. Boynuzları sivri olan boğaların boynuzları törpülendi. Boğanın idrarında doping çıkması halinde, boğa yarışmayı kazansa bile kaybetmiş sayılacak. Süper baş kategorisinde güreşecek olan Cumhur ve Cumali isimli boğaların güreşleri ise Türkiye’de bir ilk olacak. Egenin şampiyonu Cumhur ve Artvin’in şampiyonu Cumali’nin karşılaşacağı güreşin kazananı ise Türkiye Şampiyonu olacak.


Havaların aşırı sıcak olmasına aldırmayan 15 bin civarında boğa sever Kafkasör Arena’nın tribünlerini doldurdu. Nefes kesen sahnelere sahip olan güreşlerde seyirciler heyecandan yerlerinde duramayınca, Güreşler renkli karelere sahne oldu. Güreşlere mola verildiği sırada Muğla ve Aydın’dan gelen seyirciler ve boğa sahipleri güreş alanına inerek, davul zurna eşliğinde yörelerine özgü oyunları oynadı. Egeden gelen misafirler sahneden çeklince meydan Karadeniz’in tulum ezgilerine kaldı. Artvinliler tulum eşliğinde horon halkası oluşturarak eğlencenin tadını çıkarttı.
Artvin’de Türkiye Kupası düzenlendiğini dile getiren Boğacılar Spor Kulübü Başkanı Haluk Koçer “Ege bölgesinden, Muğla ve Aydın’dan, Erzurum’dan, Rize’den boğalarımız katıldı. Burası Kafkasör Arena, burası daha farklı organizasyonları kaldırabilecek kapasitede. Biz burada dünya şampiyonası istiyoruz. Eğer destek bulabilirsek bura bir Dünya Şampiyonası yapmayı da düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.