Kafkasör’de jandarmanın olası müdahale durumuna karşı Artvin merkezdeki esnafların bir bölümü işyerlerinin camına müdahale olması durumunda işyerlerini kapatacaklarına karşı yazı asarak yetkililere uyarıda bulundular.
Maden şirketine ait araçların geleceği yönünde gelen bir ihbar üzerine sabaha karşı harekete geçen Artvinli çevreciler, saat 05.00 sıralarında araçları park ederek Kafkasör Yaylası yolunu ulaşıma kapattılar. Aralarında CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ile Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan’ın da bulunduğu grup 100 araçla beklemeye başladı. Saat 09.00’a kadar bekleyen çevreci halk şirketin bölgeye gelmemesi üzerine bir nöbet yeri de bu bölgede oluşturularak yolu trafiğe açtılar. Daha sonra kalabalık şehir merkezine indi. Burada esnaflarla konuşan çevreciler, Cerattepe’de gerçekleşecek olası bir müdahalede dükkanlarının kapatılmasını ve Cerattepe’deki müdahaleye destek vermelerini istediler. Bunun üzerine esnaflar camlarına “Bu iş yeri Cerattepe’ye müdahale edildiği anda kapatılacaktır” yazılı afişlerini astılar.
Çevrecilerle hareket eden Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, yaşananlara anlam vermekte güçlük çektiğini ifade ederek “Bu saatte halkı sokağa dökmeye kimsenin hakkı yok” dedi.
Yeşil Artvin Derneği Nur Neşe Karahan ise, "Cerattepe geçilmez Artvin halkı yenilmez" diyerek, bölgede nöbetçi bırakacaklarını ve şehir merkezinde esnaflarla görüşme yapacaklarını ifade etti.