Artvin’in Kafkasör Yaylasının Cerattepe bölgesindeki madencilik faaliyetlerine halkın tepkisi dinmek bilmiyor.

Artvin Adliyesi önünde toplanan bir gurup, geçen hafta yaşanan olaylar, polis ve jandarmanın müdahalesi nedeniyle tepkilerini dile getirerek savcılığa şikayet dilekçesi verdi.

Yeşil Artvin Derneği Üyesi Avukat Bedrettin Kalın ve Derneğin Başkanı Nur Neşe Karahan’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi, konuyla ilgili savcılığa şikayet dilekçesi verirken, CHP Artvin İl Başkanı Yücel Kurt da adliye önünde bir açıklama yaptı. Başkan Kurt, halkın kendi toprağına sahip çıktığını ifade ederek, “Bir yerde direniş var ise vatandaşlar kendi toprağına sahip çıkıyor ise bizim onlara destek vermemiz gerekiyor. Burada dirençli, inançlı ve inatçı bir mücadele olmasaydı gelmezdi. Burada 500’ü aşkın kişi 3 kuruma suç duyurusunda bulundu” dedi.



Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Biber de yapılanların hukuksuz olduğunu ifade ederek "Burada yapılan hukuksuzluğa karşı ve izinsiz yukarı çıkarılan araçlara, makinelere karşı Artvin halkı bastırılmak istendi. Halbuki burada Artvin halkının kişisel bir çıkarı yoktur. Toplumsal bir yaşam mücadelesi var ve biz bunu burada şikayet ediyoruz. Kesinlikle suçlu olan kendileridir. Yasal olmayan hukuksuz davranışlar vardır" şeklinde konuştu.