CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Rize ve Artvin için yapılması planlanan havaalanına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Rize ve Artvin için bir havaa lanı yapılacağı vaadinde bulunduğunu ve bunu bölge insanı olarak takdirle karşıladıklarını anlatan Bayraktutan, yapılacak havaalanının her iki ile mümkün olduğunca eşit mesafede olması gerektiğini söyledi.

Havaalanının ilk olarak Ardeşen ilçesi sınırlarında bir yere kurulacağının duyulduğunu savunan Bayraktutan, "Ancak geçen hafta bir AKP Rize milletvekilinin değerlendirmesinden, havaalanının Rize merkeze 34, Trabzon merkeze 125 ve Artvin il sınırına ise 75 kilometre uzaklıkta Pazar ilçesinde Yeşilköy diye tabir edilen yerde yapılacağını öğrendik. Rize-Artvin Havaalanını eğer Rize'ye yakın yere kurarlarsa bunun adı Rize Havaalanı olur. Havaalanı ilk planlanan yeri olan Fındıklı-Ardeşen arasına kurulursa ancak bunun adı Rize-Artvin Havaalanı olur." dedi.

Bayraktutan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'ye havaalanı yapmak istemesinin makul karşılanabileceğini ifade ederek, "Cumhurbaşkanı doğduğu yere havaalanı yapacaksa yapsın ama bizim adımızı niye karıştırıyor. Havaalanını eğer Rize'ye yakın yere kurarlarsa bunun adı Rize Havaalanı olur." diye konuştu.