Gürcistan’daki bir balo gösterisi için Sarp Sınır Kapısı’ndan geçen Artvin Valisi Kemal Cirit, Sarp Gümrük Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Mehmet Ali Öztürk ve Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan’ın yolu eylemciler tarafından kesildi.

Türkiye ve Gürcistan arasındaki ticari ve insani ilişkilerin pekiştirilmesi için Gürcistan’da düzenlenen programlara katılmak üzere Sarp Sınır Kapısı’nda geçen Artvin Valisi Kemal Cirit, Sarp Gümrük Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Mehmet Ali Öztürk, Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan ve beraberindeki heyetin yolu sınırdan birkaç kilometre sonra kesildi. Gümrük Kapısı’ndaki yoğunluklar nedeniyle Gürcü halkının protestosuyla karşılaşan heyet, Gürcü polislerin olay yerine gelmesiyle yollarına devam ettiler.

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze, olayın siyasi kişiler tarafından organize edildiğini belirterek, “Artvin Valisi Kemal Cirit’e bu problemi göstermek istemişler. Bu tür olaylar hem bizim hem de Türkiye tarafında olabiliyor ama olay kısa sürede çözülebiliyor. Bu tür olaylara Türk protokolün anlayışlı olduğunu inanıyoruz. Bizim doğal dostluğumuzu kimsenin engel olmasına fırsat vermememiz gerekiyor. Sarp’ta yoğunluk olduğunda bu tur sorunlar yaşanabiliyor ama sıkıntılar kısa sürede çözülebiliyor” dedi.