Adı; Neziye Kılıç. 42 yaşında Artvin'de yaşıyor…

Kendisi 2 kez mide kanaması geçirdiği için yemek ve ekmek yiyemiyor. Midesi inceldiği için sadece özel bir sıvı mama yiyebiliyor. 38 kiloya düşmüş durumda. Eşinden boşanmış 2 çocuğu ile baş başa kalmış. Oğlu böbrek hastası. Bir oğlu ise kalp ameliyatı olmuş. İş-kur’dan geçici olarak çalışıyor. Haziran’da süresi bitiyor. 4 aylık ev kirası biriktiği için ev sahibi evi boşatması için mahkemeye vermiş. Mahkeme de boşatması için 15 gün süre vermiş. Nezihe Kılıç soruyor; bu halimle nereye gideyim? Şu an nasıl ev bulabilirim. 2 ay sonra İş Kur’dan aldığım maaş da kesilecek. Ben ne yapacağım?”

ŞİMDİ EVİ BOŞALTIP NEREYE GİDEYİM?

Evi Boşaltma mahkeme emri geldikten sonra Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan 700 TL verildiğini belirten Kılıç; “ Vakıftan bana 700 TL verdiler. Ev sahibine bin 800 TL kira borcum birikti. Ev sahibi bana mahkeme kanalıyla çık diyor. Ben de diyorum ki, okullar kapanana kadar bana izin verin. O zaman evler boşalır, Allah büyüktür bir yer bulurum elbet. Ama bu zamanda bu halimle ne yapabilirim.

Bana yardım edecek hayırsever insanlara, Sayın Vali’mize, Belediye Başkanı’mıza, kısaca yüreğinde merhamet duygusu olan insanlara sesleniyorum. 2 çocuğum var. Biri böbreklerinden rahatsız, biri çok ağır bir kalp ameliyatı oldu. Bugüne kadar Artvin Valiliği, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Artvin Engelliler Derneği ve hayırseverlerin yardımlarıyla yaşadık. Allah herkesten razı olsun.

ÖNCE EV SAHİBİNİN KİRASINI ÖDEMEK İSTİYORUM


Ama şimdi dışarıya atılma tehlikesiyle karşı karşıyayım. Evimin kapsına el yazısıyla bir yazı asılmıştı. Orada dosya numarası ve karar sayısı yazılı kâğıtta evi boşaltmam istenmiş. Sayın valimizden yetkililerden yardım ediyorum. Çok çaresizim. Hasta bir insanım. Ekmek yemeye hasret kalmışım. Benim, kirada oturduğum ev Orta Mahalle’de Sakıp Sabancı Yurdu’nun arkasında bulunuyor. Önce bu kirayı ödemem için yardım talep ediyorum. Önce ev sahibinin kirasını ödemek istiyorum. Vakfın verdiği 700 TL bende üstüne bin 100 TL bulursam borcumu öderim.

OKULLAR KAPANANA KADAR EVDEN ÇIKAMAM


Okullar açılana kadar da evden çıkamam. Çünkü şimdi çıksam ev bulmam zor. Eşinden boşanmış, 2 çocuğu ile hayata tutunmaya çalışan 38 kiloya düşmüş bir anneyim ben. Bizim insanımız merhametlidir, yardım severdir. Ama imkanı yoksa nasıl yardım etsin. Devletin şefkatine ihtiyacım var. Yardıma ihtiyacım var. Sayın Vali’miz sesimi duyarsa biliyorum ki dünyalar benim olacak. Sesimi duyan merhametli insanlar olursa telefonumu size vereyim. Sizden bana ulaşsınlar.

RÜYAMDA ÇOCUKLARIMIN ELİNDEN TUTMUŞ GAZETECİ GÖRDÜM

SİZ BİZİM DURUMUMUZU SAYIN VALİMİZE ULAŞTIRACAKSINIZ


Yeminle söylüyorum. Rüyamda çocuğumun elinden tutmuş gazeteci görmüştüm. Bugün size rastladım. Siz benim gibi gariban, ihtiyaçlı, gözü yaşlı insanları yetkililere ulaştıran, anlatan insanlarsınız. Allah size sağlıklı ömürler versin. Biliyorum ki bunları okuyan merhamet sahibi yetkililerimiz, hayırseverler yardım edeceklerdir.“ dedi.

Haber: 08haber.com