Artvin’de hırsızların çaldığı kablolar köyü telefon ve internetsiz bırakırken, kabloları çalınan 4 köye kaliteli yeni nesil fiber optik kablo döşendi.

Artvin merkeze bağlı 4 köyde hırsızlar tarafından çalınan bakır telefon ve internet kabloları bu köyleri yaklaşık 10 gündür telefon ve internetsiz bıraktı. Kabloları çalınan Ahlat, Varlık köyleri ile Seyitler Köyü’nün bir bölümüne giden hat Türk Telekom Artvin İl Müdürlüğü tarafından yeni nesil fiber optik kablo ile yenilendi. Böylece hem köye daha kaliteli hizmet sunuldu hem de yeni yapılabilecek hırsızlığında önüne geçilmiş oldu.

Artvin’de 15 Haziran 2015 tarihinde Ahlat-Varlık-Vezirköy ve Seyitler Köyü’ne giden telefon ve internet hattının bağlı olduğu 400 metrelik kablo kimliği tespit edilemeyen kişi veya kişiler tarafından kesilerek çalındı. Bu hırsızlık Artvin Merkez’e bağlı Ahlat, Varlık, Vezirköy ile Seyitler Köyü’nün bir kısmının telefon hatlarını susturdu ve de internet hatlarının kapanmasına neden oldu. Bu köylerde yaşayan sakinlerin Türk Telekom Müdürlüğü’ne şikayetleri sonucunda ortaya çıkan hırsızlık aslında köylülerin de işlerine geldi. Yaklaşık on gündür internetleri ve telefonları çalışmayan köylerin sakinlerine Türk Telekom Artvin İl Müdürlüğü çok güzel bir hizmette bulundu. Çalınan hatların yerine müdürlük yeraltından yeni nesil fiber optik kablo ile telefon ve internet hizmeti sundu. Yaklaşık 10 gündür telefonsuz ve internetsiz kalan köy halkı, sabırlarının mükafatı olarak daha kaliteli ve kesintisiz hizmete kavuşmuş oldular. 400 metrelik kablo çalan hırsızlar bilmeden bu köy sakinlerine yardımcı olurken, Türk Telekom Artvin İl Müdürlüğü’nün bulduğu çözüm takdir topladı. Artık bu köylerin kabloları çalınamayacak ve daha hızlı ve kaliteli hizmet alacaklar.

Türk Telekom, fiber optik yatırımlarla hem kablo hırsızlığının önüne geçiyor, hem de kaliteli, kesintisiz telefon ve internet hizmeti sunuyor.