Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Artvinliler Birliği'nce 28 Kasım-1 Aralık 2019 tarihlerinde Kocaeli'nde yapılacak olan 2. Artvin Tanıtım Günleri ticari kaygıdan uzak sadece kültür ve tanıtım amacı ile hazırlıkları tamamlandı.

Artvin’in en üst düzeyde tanıtımının yapılacağı Kocaeli Artvin Tanıtım Günleri için bütün hazırlıklar tamamlanarak 28 Kasım 2019 Perşembe günü açılışı yapılacak olan Artvin Tanıtım Günleri için Kocaeli’den gelen Heyet çalışmalarını tamamlayarak büyük bir moral ile Kocaeli’ye döndü.

Bu yıl 2. Yapılacak olan Artvin Tanıtım Günleri için Kocaeli’den gelen Artvinliler Birlik Başkanı İmad Erdoğan, Gebze Artvinliler Dernek Başkanı Osman Alkan, Artvinliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Yılmaz, organizeyi yapacak olan ER Ajans sahibi Erkan Bakoğlu Artvin’e gelerek yoğun bir çalışma temposu ile Artvin Valisi Yılmaz Doruk, bütün ilçe Kaymakamları ve ilimiz ve ilçelerdeki bütün Belediye Başkanları ile görüşmeler yaparak yapılacak olan etkinliğin ticari amaçtan uzak tamamen kültür ve tanıtıma yönelik olacağına dikkat çektiler.

TİCARET DEĞİL KÜLTÜR VE TANITIM

Özellikle Artvinlilerin yoğunlukta olduğu illerde yapılan bu ve benzeri etkinliklerde ticaretin ön plana çıkması bu ve benzeri etkinliklere idarecilerin ve katılımcıların bakış açısını değiştirmiş olmasına rağmen Mart 2018 de yapılan “Kocaeli Artvin Tanıtım Günleri” yapılan organizasyon ve çok önemli kültür tanıtımı ile büyük bir dikkat çekmiş ve herkesin beğenisini kazanmıştı. Bu yıl daha farklı konsept ve daha organize bir şekilde yapılarak büyük bir örnek teşkil edecektir. İl Valiliğinden Kaymakamlıklardan ve Belediyelerden bu tanıtım günleri için Kocaeli’ye gidecek olanların bütün geliş gidiş ve konaklamaları da yine etkinlik komitesi tarafından karşılanacak olması bu işin ne kadar tanıtıma yönelik olduğunun göstergesi olmuştur.

Kocaeli 2. Artvin Tanıtım Günleri için Artvin’e gelen Artvinliler Birliği Başkanı İmad Erdoğan ve beraberinde ki heyet ilk önce Artvin Valisi Yılmaz Doruk ile görüşerek yapılacak olan etkinlikle ilgili fikir alış verişinde bulunarak etkinliğinin içeriği ve yapılması gerekenler detaylı bir şekilde konuşuldu.

Gelen heyeti makamında kabul eden Vali Yılmaz Doruk, “Kocaeli Artvin Tanıtım Günlerinde” en üst düzeyde tanıtılacağına dikkat çekerek iyi bir hazırlık döneminin geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Doruk; “Artvin’imiz insanı değerleri en üst düzeyde tutan, tarihi ve turistik değerleri yanı sıra, kültürel ve folkrolik anlamda da çok önemli değerlere sahiptir. Bu değerlerin korunması yaşatılması ve gelecek nesillere en yalın haliyle aktarılması çok önemlidir.” Dedi.

Doruk, “Kocaeli’de 4 gün sürecek olan bu etkinliklerin Artvin’in turizm potansiyelinin harekete geçirilerek markalaştırılması, kültür ve turizm açısından cazibe merkezi haline dönüştürülmesi ve ulusal ve uluslararası alanda sahip olduğu değerlerin tanıtılması büyük önem taşıdığını vurguladı.



Vali Yılmaz Doruk konuşmasında, "Tanıtım günlerinde ilimizin sahip olduğu değerlerin tanıtımının etkin bir şekilde yapılması amacıyla ilimizin tarihinden, kültürüne, sanatına, doğal güzelliklerinden, mutfağına, alternatif tüm değerlerinin tanıtımının yapılacağı tanıtım günleri ilimizin bir aynası durumunda olacağı için hazırlıklarında kusursuz olması gerektiğini ifade etti.

Kocaeli 2. Artvin tanıtım Günleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin de çok önemli destek ve katkıları ile Kocaeli Uluslararası Fuar Alanında gerçekleşecek.
Artvin'in değerlerini tanıtım anlamında kazanca dönüştürme noktasında Kocaeli’de düzenlenecek bu tanıtım günlerine büyük önem veren Artvin Valiliği, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kocaeli de bulunan Artvinli derneklerin bir araya gelerek oluşturduğu Artvin Birliği ve Artvin insanın ne kadar devletine milletine bağlı olduğunu her fırsat ve her durumda gösteren Artvinli vatandaşların katılımı ve bu gibi organizasyonlar da büyük bir tecrübe ve referanslara sahip ER Ajans ile bu yıl gurbetçi Artvinlileri Artvin Tanıtım noktasında büyük bir gün bekliyor. Bütün Marmara Bölgesinin katılımı ve hatta Artvin’i tanıtmak isteyen Artvinli olmayan çok sayıda kişinin katılımının da gerçekleşeceği etkinlik için Artvinliler Birlik Başkanı İmad Erdoğan, Gebze Artvinliler Dernek Başkanı Osman Alkan, Artvinliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Yılmaz, ER Ajans sahibi Erkan Bakoğlu bütün ilçe Kaymakamlarını tek tek makamlarında ziyaret ederek Kocaeli Artvin tanıtım Günlerine hem davet etti hem de Artvin ve ilçelerini kültürel anlamda en üst düzeyde tanıtmak için neler yapılabilir neler olmalı konularında fikir alış verişlerinde bulundular.

Bütün İlçe Kaymakamlarının, il ve bütün İlçe Belediye Başkanlarını sıcak baktığı etkinlikle ilgili olarak özellikle ilçe Kaymakamları üst makamlarımızın talimatları doğrultusunda ne gerekiyorsa Artvin’imiz ilçelerimiz için onu yapmaya şu ana kadar hazır olduk buradan sonrada hazırız. Gurbetçilerimizin gurbet ellerde bu tanıtım için fedakarlık yapmaları ve 1350 km den gelip bu çalışmaları Artvin ilimizde ve ilçelerinde de yürütmeleri karşısında elbette bizlerde bu faaliyetlere nasıl katılmamız ve neler yapmamız konusunda üst makamlarımızın bize ışık tutacaklarına inancımız tamdır şeklinde ifadelere yer verildi.

Makamlarında ziyaret edilen Belediye Başkanları ise, sizler gurbetçiler olarak böylesine önemli bir konuda yollara düşmüş olmanız ilimiz ve ilçelerimiz için çok önemlidir. Bizler elbette sizlerle birlikte olmalıyız. Hiç kimse Artvin'i’ tanıtımına yok diyemez. Bizlere düşen her türlü görevde varız ve en üst düzeyde yapılmasını gerekenleri yapacağız. Kocaeli Artvin tanıtım günleri için kapımıza kadar gelen ekibin parasal hiçbir talepleri olmaması işin daha farklı boyutu. Gerçek anlamda tanıtım yapılacağına ve buna her karesinin ayrı bir özellik ve güzellikler içerisinde olan Artvin’imizin ihtiyacı vardır. Bizler her şey Artvin’imiz için diyoruz. “şeklinde ifadelere yer verdiler.

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİDE DAVET EDİLDİ

Kocaeli de yapılacak olan 2. Artvin Tanıtım Günleri ile ilgili Kocaeli’den gelen Artvinliler Birliği Heyeti Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Fahrettin Tilki’yi de makamında ziyaret ederek Artvin Tanıtım Günlerine davet edildi.

Artvin Tanıtım Günlerine büyük önem verdiklerini ifade eden Artvinliler Birlik Başkanı İmad Erdoğan,". Artvin kültür ve turizmde bir cazibe merkezi haline dönüştürülmesi amacıyla ulusal ve Uluslararası alanda sahip olduğu değerlerin tanıtılması amacıyla böyle organizasyonların önemi çok büyüktür. Bizler bu konuda hiçbir fedakarlıklardan kaçınmıyoruz. İlimizden gelecek olan idarecilerimiz ve görevlilerimizi Artvinli yüreği ve sıcaklığı ile karşılayacağız ve hep beraber Artvin’imizin tarihi kültürel ve Coğrafi değerlerini örf adet ve geleneklerini hep beraber bütün Türkiye’ye göstereceğiz. Gurbetçilerin kalbi durumunda olan Marmara Bölgesinin tam ortasında bunu yapacak olmamız birçok kültürün bir arada yaşadığı bir yerde bizler için çok önemli olduğu gibi daha büyük bir sorumluluk gerektirdiğinin de farkındayız. Bu bağlamda İlimiz Valisine, Kocaeli Valimize, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız ve bütün personeline, İlçemiz Kaymakamlarına ve personellerine İl Belediye Başkanımız ve bütün ilçe Belediye Başkanlarımız ve personellerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Artvin'in damak tatlarından, tarihi, turistlik değerleriyle zengin bir birikime sahip olduğunu ifade eden İmad Erdoğan, "Artvin’i kapı kapı, ilçe ilçe dolaştık. Bütün ilçelerin en üst düzeyde bir tanıtım dokümanları ile tanıtım günlerinde inşallah yer alacak. Geçen yıl bütün ilçelerimiz katılım sağladı. Bu yıl daha tecrübeliyiz, daha iyi hazırlandık. Tanıtım günlerinde yaptığımız etkinliklerde, ticaretten ziyade o yöremizin kültürel değerlerini ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince kültür stantlarını arttırmaya çalışıyoruz." dedi.

BÜYÜK EMEK HARCANDI

Kocaeli Artvinliler Birliği Başkanı İmad Erdoğan da Kocaeli'de çok sayıda Artvinlinin olduğunu, Artvin Nüfusuna kayıtlı 50 Bin civarında çeşitli nedenlerden Kocaeli’ye göç etmiş 300 bin Artvinli olduğuna dikkat çekerek herkesi düzenlenen etkinliğe davet ettiklerini belirterek, güzel bir sunum ile Artvin tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtacaklarınıkaydetti.

Etkinliğe Artvin'deki idarecilerimizin, bütün kurum ve kuruluşların da destek verdiğini belirten Erdoğan, "Doğu Karadeniz'in incisi olan Artvin'in kültürel değerini, yaşamını, sanatını, tarihi dokusunu ve yayla şenliklerinin vazgeçilmezi olan boğalarımızı Kocaeli'ne getiriyoruz. Aynı zamanda yöresel ürünlerimizi de Kocaeli halkının beğenisine sunacağız. Yörenin doğal şartlarında ürettikleri el sanatlarını da sunacağız." diye konuştu.

Erdoğan, “Hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Burada en önemli unsur geçmişte yapılmayan, birçok ilin de yapmadığı; ancak bizim yapmaya çalıştığımız gelecek olan kurumlarımıza ürünleri taşıma noktasında lojistik destek verilecek olması. Yine bu geleceklere ulaşım ve konaklama konusunda destek verilecek olması da önemli diğer bir unsurdur. Kocaeli’ye gidecek olan misafirlerimize kalacak yer konusunda yer ayarlandı. Açılışa gelen devlet büyüklerimiz geldiği zaman her şeyin hazır olmasını istediğimiz için her şeyi yaptık.” Dedi.

İmat Erdoğan, “Biz gelen misafirlerimiz en iyi şekilde ağırlayacağız. Onların rahatı ve huzuru bizim için çok önemlidir. Huzurlu bir kent olan Artvin’in yapmış olduğu etkinlikleri de huzurlu ve düzenli geçecektir. Hazırlıklarımız tamamlandı. Herkesi 28 Kasım 2019 günü açılışı yapılacak olan etkinliğe bekliyoruz. Karadeniz Marmara’ya akacak. Artvin’in değerleri değer bulacak. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmada Kocaeli’de bizlere destek olan 20 den fazla derneğimiz ve Federasyonlarımız var. Hepsine ve bu çalışma içerisinde yer alan herkese, çalışma içerisinde yer almayıp katılımı ile bizlerle gönül birliğini yaşayacak herkese, Artvinlilik yüreğini ve özelliklerini hep bir arada yaşamak isteyen gurbetçilerimize çok ama çok teşekkür ediyorum” dedi.

ER AJANS TECRÜBESİ VE GÜVENİLİRLİĞİ İLE

Ülke genelinde çok sayıda Fuar ve Tanıtım günleri gibi çok büyük etkinlikleri başarı ile organizasyonunu yapan ER Ajans sahibi Erkan Bakoğu da Kocaeli Artvin Tanıtım Günleri ile ilgili olarak Artvin de bütün idarecilerimize bu konuda bilgi sunumu yaptı.

ER Ajans sahibi Erkan Bakoğlu, “Artvin Tanıtım Günleri için çok önemli ve titiz bir şekilde çalıştık. Ekibimiz bu konuda oldukça tecrübelidir. Geçen yılda bu tanıtım günlerini biz yaptık. Artvinlillerle güzel dostluklarımız oluştu. Ekibimiz bütün katılımcıları en rahat bir şekilde ve her türlü hava şartlarına göre kapalı ve açık alanlarımız ile tedbirimiz aldık. Yeter ki Artvinlilerimiz alanı doldursunlar. Kültürel anlamda araç gereç ve ürünlerini alana getirsinler. Hepsini en güzel ve en üst düzeyde tanıtımının yapılacağı bir kurulum ile organize hazırlığımız tamamdır. Bu konuda yılların deneyimi ile halkımıza güzel bir Artvin tanıtım Günleri yaşatacağız. Bu konuda hiçbir kaygımız yoktur. Artvinlilerin bu gibi organizasyonları ne kadar önemsediğini biliyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde olacaklarını da biliyoruz. Bütün Artvin’in kurumlar düzeyinde bile en üst düzeyde bir katılım ile Kocaeli’ye geleceğini biliyoruz. Geçen yıl yine Artvin tanıtım Günlerini bizler yaptık. Resmi rakamlara göre 300 binden fazla ziyaretçimiz oldu. Sorunsuz bir şekilde Tanıtım Günlerini yaptık. Bu yıl 750 bin ziyaretçi bekliyoruz. Alana gelen her Artvinli yanında Artvinli olsun veya olmasın birkaç komşusunu da alsın beraber getirsin. Yüz akı ile gönül rahatlığı ile Artvin organizasyonunun ne kadar güzel olduğunu gururla göstersin.” Dedi.

Kocaelide yapılacak olan 2. Artvin Tanıtım Günleri ile ilgili Artvine gelerek çalışma faaliyetleir içerinde aktilf bir şekild eyer alan Gebze Artvinliler Derneği Başkanı Osman Alkan da yapmış olduğu konuşmada söz konusu Artvin ise gerisi teferruattır. Geçen yıl yapılan tanıtım günleri büyük bir örnek oldu ve beklentilerin üstünde bir katılım ile çok güzel ve sorunsuz bir şekilde yapıldı. Bu yıl daha güzel hazırlandık. Ülkemizin her ili güzeldir ve özeldir ama Artvin Tarihi turistik, coğrafi kültürel olarak geçmişten bugüne gelenek göreneklerini yaşayan ve yaşatan bir il olmuştur. Artvinli olmaktan gurur duyuyoruz. Artvinli olmanın sorumluluklarını biliyoruz. Bu ruh ve bu düşünce ile herkesi 28 Kasım 2019 günü 4 gün sürecek Artvin Tanıtım günleri için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fuar alanına bekliyoruz. Biriniz gelmeseniz bir eksiğiz. Her şey Artvin için. Her şey Artvin’imizin değerlerini tanıtmak için. Emeği geçen ve katılım sağlayan yüreği Artvin sevdası ile dolu olan herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.