Merkezi Kocaeli de bulunan 2019 yılında kurulan Kocaeli Artvinliler Federasyon Başkanı Nihat Tekgümüş’ün istifa etmesinden sonra yönetim kurulu kararı ile görevi Kocaeli Çayırova Artvinliler Dernek Başkanı Ayhan Yılmaz üstlendi.

YENİ BAŞKANDAN VEFA ÖRNEĞİ

Yeni başkan Ayhan Yılmaz Kocaeli de ki Artvinlilere yönelik çok önemli mesajlar verirken, Kocaeli bölgesindeki bütün Artvin ve ilçeleri ve hatta köy derneklerinin tamamına yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederek saygı ve minnettarlığını ifade etti

Bursa da ki hemşerilerine hitaben yapmış olduğu konuşmada birlik beraberlik mesajları verdi.

KÜLTÜRÜMÜZDE KARDEŞLİK, DOSTLUK DAYANIŞMA VARDIR

Çeşitli zamanlarda dernek faaliyetleri içerisinde yer alan Kocaeli Artvinliler Federasyonu Başkanı Ayhan Yılmaz çeşitli ekonomik, sağlık, eğitim, aile yönlendirmeleri ve daha değişik nedenler ile memleketleri olan güzel Artvin den uzak kalabilmenin gerekçelerini ve buruk acısını anlattı.

Ayhan Yılmaz, “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Felaketler ve şehitlerimiz ülkemizi tek yürek haline getirmiştir. Bu önemli ve tarihi süreçte biz Artvinliler olarak her zaman bu birlikteliklerin içerisinde olduk ve bunu her zamanda devam ettirecek ruha sahibiz. Sınırlarımızın içinde ve dışında yaşanan olaylarda şehit olanlara Allahtan rahmet yakınlarına ve Yüce Türk Milletine sabır, yaralılarımıza sağlıklar diliyorum.

Hal böyleyken biz ve bizim gibi nice topluluk, kendi öz kültürünü yaşamak, gelecek nesillere aktarmak, yaşadığı kentte memleketini tanıtmak ve Hemşeriler arası birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu geliştirmek üzere hemşeri derneklerini kurmuşlardır. Bu dernekleşme de Artvin çok daha büyük öneme sahiptir. Çünkü bizim kültürümüzde kardeşlik, dostluk, dayanışma vardır.” Dedi.

ARTVİNLİLİK ONURU İLE GÖREVE TALİP OLDUK

Kocaeli Artvinliler Federasyonu Başkanı Ayhan Yılmaz, “Bizler diğer hemşeri derneklerinden farklı olarak bir taraftan bu kültürümüzü korumak, yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak ve yaşadığımız kentin insanlarına tanıtmak üzere çalışmalar yaparken, bir taraftan da yaşadığımız kente ve o kentin sosyal ve kültürel yaşamına katma değer yaratmayı kendimize şiar edinmişizdir. Doğduğumuz yere olan özlememizi doyduğumuz yere kattığımız katma değer ve fayda ile gidermeye çalışan, dürüst, çalışkan, eğitimli, ileri görüşlü insanlar topluluğuyuz.

Bugüne dek derneğimizde görev yapan arkadaşlarımız hep bu pencereden yorumlamışlardır dernekçiliği. Ben ve çalışma arkadaşlarımda aynı bakış açısıyla doyduğumuz yerlerden, doğduğumuz yerlere uzanan hizmet ağını herkesin katkısıyla el birliği ile yeniden örmek üzere bu onurlu göreve talip olduk.” Dedi.

BEN DEĞİL BİZ VARIZ

Ayhan Yılmaz, “Dernekçiliğin bir bayrak yarışı olduğunu özümseyen bizler, geçmiş yönetimlerin tecrübelerinden istifade ederek, geçmiş başarıların üzerine yenilerini koyarak, yanlışlarından da arınarak, çoğulcu, katılımcı, tüm ilçeleri, tüm köyleri, tüm grupları, tüm dinamikleri kucaklayan, hiç kimseyi ötekileştirmeyen, şeffaf ve hesap veren, ben değil biz varız diyebilen, birlikte daha güçlüyüz diyebilen, bir yönetim anlayışını oluşturmak istiyoruz. Bu noktada da bize göstereceğiniz teveccüh ve desteğinizden hiç kuşkumuz yoktur.

Göreve gelir gelmez, hızlı bir şekilde üye bilgi güncellemesi ve Federasyonumuza yeni dernekleri üye yaparak yeni üye ve güç kazandırılması konusunda çalışmalar yapacağız. Hemen akabinde ilçe derneklerimiz köy dernekleri ve sandıkları ile bir araya gelerek yönetim sürecimizin içerisine onları da dahil edeceğiz. Yine derneği ya da sandığı olmayan köylerimizden de tespit edeceğimiz temsilcileri de çalışmalarımızın bir parçası haline getireceğiz.” Dedi

FAALİYETLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Artvinliler Federasyonu Başkanı Ayhan Yılmaz, “Federasyon yönetim kurulu ile birlikte uyum içerisinde çalışacak kadın ve gençlik kolları yapılanmasını yeniden düzenleyeceğiz. Federasyonumuz bazı etkinlikler ortaya koyarak bunları gelenekselleştirerek örfümüzü adetimizi gelenek göreneklerimiz geçmişten geleceğe taşımalıyız. Etkinlikleri sadece müzikten ibaret kılmayıp turizme yönelik ve Artvin’i tanıtmaya yönelik yapacağız. Futbol turnuvası ve festivaller devam edecek bunların dışında önemli gün ve haftalara ilişkin kutlama etkinlikleri, bayramlaşma törenleri, sosyal ve kültürel konularla ilişkin seminer ve eğitim çalışmaları da önümüzdeki süreçte gündemimizde olacaktır. Çeşitli mal ve hizmet satışı yapan kurumlarla yapacağımız anlaşmalar ile dernek üyelerimize ayrıcalıklar tanıyacak imkanlar yaratacağız.

Yine yerel yönetimler, siyasi partiler ve diğer sivil toplum örgütleri ve ile olan ilişkilerimizi kuvvetlendirerek sürdüreceğiz.” Dedi.

BİZDE SEVDALUKLAR ARTVİNİ GÖRÜNCE BAŞLAR

Ayhan Yılmaz yapmış olduğu açıklamanın son bölümünde ise; “Artvin de kaderine terk edilemez. Artvin’i sevmek bireysel menfaatlere değil toplumsal menfaatler ile sevmek gerekir.

Artvin bir bütündür. Artvinli bütünlüğü çok sever. Artvinli parçalanmaz, parçalamak isteyenleri parçalar. Parçalama zihniyetinde olanlar Artvinli olamaz. Bölerek değil birleştirerek, üstüne koyarak, büyüterek, büyütülür. Arhavi-Hopa-Kemalpaşa-Borçka-Murgul-Yusufeli-Ardanuç-Şavşat ile bir bütündür. 8 ilçesi ile 08 dir.

. Biz işte bunun için çok sevdik Artvin’i. Artvin Anadır, Babadır, Yardır, Oğuldur, Kızdır. Ne kadar güzel davranırsanız asla zarar etmesiniz. Çünkü Artvin nankör değil. Siz sevdikçe sevginizi hisseder.

Güçlü bir Artvinliler Federasyonu oluşturalım. Bir çatı altında toplanalım. Bütün dernekler bütün Federasyonlar bu çatı altında toplansın. Dünya ya ses olalım, su olalım, eğitim olalım, kültür olalım, gönüllere yol olalım akalım. Artvinlinin birlik beraberliğini Dünyaya gösterelim. Güç olalım, eser olalım, örnek olalım.” Dedi.

ESKİ BAŞKAN TEKGÜMÜŞ’ÜN İSTİFA SÜRECİ

Kocaeli Artvinliler Federasyonu kurucu başkanı Nihat Tekgümüş istifa etti. Nihat Tekgümüş istifasını yazılı açıklama ile duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada:

Daha önce Körfez Artvinliler Dernek Başkanlığı görevini yürüten, geçen yıl ise Kocaeli Artvinliler Federasyonunun kurucu başkanlığına getirilen Nihat Tekgümüş görevinden istifa etti. Gümüş istifasını yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyurdu. İşte o açıklama;

Körfez Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı olarak bundan 6 ay önce diğer Artvin yöresine ait dernek başkanlarımızla bir araya gelerek kurucu başkanlığını üstlenmiş olduğum Kocaeli Artvinliler Federasyonunu kurduk.

Amacımız federasyon çatısı altında daha geniş kitlelere ulaşmak birlik ve beraberliği sağlamak doğduğumuz yer ile doyduğumuz yerin kültürünü harmanlamaktı. Bu niyet ile diğer dernek başkanlarımızla bir araya geldik. Resmi işlemlerimizi tamamlayarak yönetimini oluşturduk. Lakin daha sonra ki süreçte işlerimde gelişen yoğunluk kendi derneğimde var olan sorumluluk ve özel durumlarımda olan değişiklik nedeniyle kurucusu olduğum Kocaeli Artvinliler Federasyonu başkanlığı görevimden ayrılma kararı aldım.

DESTEK VERECEĞİM

Yine de kurucusu olduğum federasyona, elimden gelen desteği her zaman vereceğimi de ayrıca belirtmek isterim. Şimdiden gerek şahsımın almış olduğu bu kararın gerekse federasyonumuzun bundan sonra yapacağı çalışmaların hayırlı olmasını diler saygılarımı sunarım. Şeklinde açıklama yaptı.

Haber: Nurbay USTA/ARTVİN