Artvin’in Hopa ilçesinde, yaklaşan 24 Kasım öğretmenler günü öncesinde öğretmenler anlamlı bir bağış için harekete geçti. Özel bir kreşin öğretmenleri velilerinden 24 Kasım’da almayı düşündükleri öğretmenler günü hediyesi yerine SMA hastası Zeynep İnci Zorbacı’ya bağış yapmalarını istedi. Öğretmenlerin bu isteği hızlı bir şekilde karşılık bularak veliler kendileri bağış yaptığı gibi çevrelerine de haber verdiler ve kampanyanın yayılmasını sağladılar. İstanbul’da yaşayan Emre ve Sümeyra Zorbacı’nın 14 aylık kızları Zeynep İnci Zorbacı SMA hastalığı dolayısıyla verdiği hayat mücadelesinde sağlığına kavuşabilmek için 2 milyon 400 bin dolara ihtiyacı var. Amerika’da yapılan gen tedavisi için gerekli paranın toplanabilmesi için aile kampanya başlattı.

Bağış kampanyasını gören ve bir eğitimci olarak üzerine düşen görevi yerine getirmek isteyen Lütfü Akkaya Çocuk Üniversitesi Kurucu Müdürü Serpil Yılmaz velileri ile yola çıktı. Yaklaşan 24 Kasım öğretmenler gününde velilerinden hediye ücretlerini SMA hastası Zeynep İnci’ye bağışlamalarını istediğini belirten Yılmaz “ 24 Kasım'da sağ olsun velilerimiz bizleri unutmuyorlar, güzel hediyeleri ile onurlandırıyorlar. Ancak biz istedik ki bu hediyeler iyileşebilmek için maddi yardım bekleyen SMA hastası çocuklarımızın ailelerine gitsin ve onlara bizim de katkımız olsun. Velilerimize bu duyuruyu yaptığımızda çok güzel tepkiler aldık ve bağışlar yapılmaya başlandı. Bu çağrımız sadece velilerimiz de kısıtlı kalmadı. Velilerimiz de çevrelerine söyleyerek daha çok kişiye ulaşılmasını sağlandı. Zeynep İnci ülkemizdeki SMA hastası çocuklardan sadece biri. Biz şifa bekleyen, maddi destek arayan tüm çocuklarımıza ulaşmak ve destek olmak istiyoruz. Biz bu şekilde bir organizasyonla yola çıktık. Umuyoruz ki hedeflerimizin üzerinde bir sonuca ulaşır Zeynep İnci'nin sağlığına kavuşmasını sağlarız. Ne kadar çok çocuk rahat nefes alır koşup oynarsa biz öğretmenler hediyelerin en büyüğünü almış oluruz” dedi.

‘ÖĞRETMENLER GÜNÜ HEDİYESİ ANCAK BU KADAR ANLAMLI OLURDU ‘

Velilerden Reyhan Yıldız “En değerli varlığımız olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, öğretmenler günü hediyelerini çok anlamlı bir bağışa dönüştürdüler. Bir öğretmenler günü hediyesi ancak bu şekilde anlamlı olabilirdi. Öğretmenlerin en büyük gayesi gelecek nesillerin sağlıklı ve başarılı olabilmesidir. Bizde bu vesile ile başlatılan bu bağış kampanyasını çevremize de yayarak katılımı artırdık. Umarım Zeynep İnci vesilesi ile tüm SMA hastaları aradıkları şifa için gereken parayı en kısa zamanda bulurlar ve sağlıklarına kavuşurlar” açıklamasında bulundu.

‘KIZIMIZA UMUT OLAN BAĞIŞÇILARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ’

Zeynep’e destek olmak için Hopa’da yükselen sesle umutlarının arttığını söyleyen anne Sümeyra Ayşenur Zorbacı ” Zeynep İnci tip bir SMA hastası. Bu hastalık ilerleyici ve ölümcül bir kas hastalığı. Şu anda 3 cihaza bağlı bir şekilde yaşıyor. Hareket edemiyor. Devletin karşıladığı ilacın 3 dozunu aldık bir dozu daha kaldı, ondan sonra tekrar bir fizik testine daha tabi tutulacağız. 5’inci doz ilacın verilip verilmeyeceği belli bile değil. Bu ilaç hastalığın seyrini yavaşlatıyor. Biz Amerika'da bulunan gen tedavisine ulaşmaya çalışıyoruz. Bunun için de ‘Zeynep İnci'ye destek ol’ isimli bir bağış kampanyası başlattık. Bu ilaca tüm SMA hastaları gibi bizim de ulaşmamız gerekiyor. Ulaşamazsak çocuğumun bu şekilde yaşama şansı azalıyor” dedi. Zorbacı öğretmenler gününü kutlayarak “Öğretmenlerimizin, öğretmenler gününde kendilerine gelecek hediyelerden fedakarlık yaparak, sağlığına kavuşması için maddi destek bekleyen kızımıza bağış yapmayı düşündükleri için teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı ve başarılı bir geleceğe ulaşması için büyük fedakarlıklar yapan öğretmenlerimize ve başlattıkları bu bağışa destek veren değerli velilerine Zeynep ile birlikte çok teşekkür ediyor ve tüm  öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz” diye konuştu.