Vali Ersin Yazıcı, düzenlenen öğle yemeği programında, organ bağışında bulunan ailelerin zor bir karar vererek başka hayatları kurtardıklarını söyledi.



Yemeğe yakınlarının organlarını bağışlayan ailelerin yanı sıra Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Gökhan Demiral, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Rize Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Opr. Dr. Talip Başak da katıldı.



ORGAN DOSTLUĞU
Organ bağışı duyarlılığı gösteren ailelerin örnek olması gerektiğini belirten Vali Yazıcı, "Zor ama anlamlı bir kararı verme büyüklüğünü gösteren aileleri, toplumumuz da bağrına basacaktır. Belki bir çocuğa, belki bir gence, belki de bir yetişkine can verdiler umut oldular, cana can kattılar. Bu gerçeğin farkında olan yüreği insan sevgisiyle dolu siz güzel dostlarımızla bir aradayız. Organları bağışlanan donörlerin yakınları haklı bir gururu yaşıyorlar. Hepsinin kaybettikleri yakınlarının organları taşıyanlar tarafından yeni birer aileleri oldu. Ben de Rizeliler adına sizlere minnet ve şükranlarımı sunuyorum " diye konuştu.



Yemeğin ardından aile yakınlarının organlarını bağışlayarak hayat kurtaran ailelere teşekkür plaketi verildi ve ailelerle birlikte fotoğraf çekimi yapıldı.