Kafkasör Boğa Güreşleriyle dünyaya adını duyuran Artvin, bu sefer bir ilke imza atarak “Boğa Güreşleri Türkiye Şampiyonası” için kolları sıvadı. Rize, Muğla, Aydın, Erzurum ve Artvin illerinde yapılan boğa güreşlerinde kendi kategorilerinde birinci ve ikinci olmuş 44 boğa Kafkasör’de Türkiye Şampiyonluğu için arenaya çıkacak.
İlki bu yıl düzenlenecek olan Boğa Güreşleri Türkiye Şampiyonası için Aydın ve Muğla’dan gelen şampiyon boğalar Artvin’de halk oyunları gösterileri eşliğinde coşku ile karşıladı. Artvin’de yüz yıllardır devam eden ve gelenek haline gelen boğa güreşlerini yaşatmak amacıyla Boğacılar Spor Kulübünce Artvin’in bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası’nda 13 Ağustos tarihinde düzenlenecek olan “Türkiye Boğa Güreşleri Şampiyonası” için Artvin’e gelen boğalar yaklaşık 1700 km uzak olan Aydın ve Muğla’dan geldi.
Özel hazırlanmış kasalarda araya perde çekilerek Artvin’e tır ile gelen boğaları çok sayıda vatandaş ve boğa sever karşıladı. Vatandaşlar boğalarla bol bol fotoğraf çektirirken Atabarı 08 Halk Oyunları topluluğu da kısa bir gösteri yaptı. Boğalar karşılama sonrası kamyonlara yüklenerek güreşlerden önce 10 günlük bir kamp için Kafkasör Yaylası’na götürüldü. Organizasyonları ile ilgili açıklamalarda bulunan Boğacılar Spor Kulübü Başkanı Haluk Koçer, Artvin’deki 2 asırlık boğa güreşleri geleneğini ilk kez Türkiye çapında bir şampiyonaya dönüştürdüklerini söyledi. Şampiyonanın 13 Ağustos Pazar günü Kafkasör’deki arenada düzenleneceğini ifade eden Koçer “Rize, Muğla, Aydın, Erzurum ve Artvin illerinde yapılan boğa güreşlerinde kendi kategorilerinde birinci ve ikinci olmuş 44 boğa Kafkasör’de Türkiye Şampiyonluğu için arenaya çıkacak. Biz bunu gelenek haline getirmek istiyoruz. Ağırlıklarına göre 5 farklı kategoride güreşecek boğaların ağırlıkları ise 430 ile 900 kilogram arasında değişiyor” dedi.
Organizasyona Artvin halkının büyük destek verdiğini ifade eden Koçer, Aydın ve Muğla’dan gelen boğaların vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandığını söyledi. Koçer, “Bu boğalarımız 1700 km uzaktan geldi. Boğalarımızı ortama alışması için 10 gün erkenden getirdik. Şimdiden sonra 13 Ağustos’u bekleyeceğiz. Artvin’in ve bu bölgenin en pehlivan boğaları ile Aydın’ın, Muğla’nın en pehlivan boğaları mücadele edecek. Bu Türkiye’de bir ilk ve böyle bir organizasyonu düzenlemek onur verici bir durum” diye konuştu. Koçer, güreşlerde toplamda 100 bin liralık para ödülü dağıtılacağını ifade etti.