Samsun CHP'dan Artvin halkına destek! CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, "İl örgütü olarak, doğasının kirlenmesine izin vermeyen ve bunu mücadele sahasına taşıyan yiğit Artvin halkını ve onların bu büyük mücadelesini selamlıyoruz. Artvin halkı yalnız değildir" dedi.

Rize İdare Mahkemesi, Cerattepe'de maden projesi için verilen olumlu ÇED raporunun iptali istemiyle açılan davada, reddi hakim talebini reddederek, madeni işletecek olan Cengiz Holding lehine karar vermesine tepki gösreten Başkan Akaçagöz: " Cengiz Holding, yandaş iş adamı Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu holdingtir. Bilindiği üzere, Artvin'in ünlü Kafkasör Yaylası'nın bulunduğu Cerattepe bögesinde açılmak istenen altın madeni işletmesiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘ÇED olumlu’ kararının iptal edilmesi istemiyle Rize İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştı. 


 
Kararın, 19 Ağustos tarihindeki duruşmadan 1 gün sonra verilmesi kafalarda ciddi soru işaretleri doğurmuştur. Yargıya güvenin ciddi ölçüde zedelendiği ve hukuka inanırlığın neredeyse tükenme noktasına geldiği bu günlerde, Rize İdare Mahkemesi'nin vermiş olduğu bu karar, vicdanları kanatmıştır. 

Verilen karar adil değildir. Avukatların, reddi Hakim talebinin kabul görmemesi, hukuka uygun değildir. Bu karar, devlet ormanlarında ısmarlama ÇED raporları ve izinlerle her türlü maden araması yapılmasının önünü açmıştır. 

Bir Holding'in, doğal güzellikleri talan edercesine Kafkasör yaylasında maden arayacak olması, toplum vicdanını paramparça etmiştir. Bu nedenle, CHP Samsun İl örgütü olarak, doğasının kirlenmesine izin vermeyen ve bunu mücadele sahasına taşıyan yiğit Artvin halkını ve onların bu büyük mücadelesini selamlıyoruz. Artvin halkı yalnız değildir. " dedi.
Kaynak: Samsun Kent Haber