Artvin Valisi Yılmaz Doruk başkanlığında Sarp Mülki İdare Amirliği toplantı salonunda yapılan toplantıya, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz, Kemalpaşa Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Hopa Kaymakamı Abduurezzak Canpolat, İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın, Sarp Gümrük Müdürü Atila Karataş, Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Tahir Demir ve diğer ilgililer katıldı.
Basına kapalı yapılan toplantısı sonrası gazetecilere konuşan Artvin Valisi Yılmaz Doruk, kovid-19 tedbirleri kapsamında Sarp Sınır Kapısı'nın 15 Mart’ta yolcu geçişlerine kapatıldığını anımsatarak, yeni normalleşme süreciyle birlikte Sarp Sınır Kapısında alınması gereken tedbirlere ilişkin istişarelerde bulunmak amacıyla toplantı yaptıklarını kaydetti.
Doruk, "Kovid-19'la mücadelede gelinen noktadaki yeni süreçte Sarp Sınır Kapısı'ndaki son durumu değerlendirdik. Bilindiği üzere Sarp Sınır Kapısı’nda pandemi sürecinde ticaret aksamadan devam etti. Yeni süreçte gümrüğün yolcu geçişlerine yeniden açılması durumunda ortaya çıkacak ihtiyaçları ve toplum sağlığı için alınması gereken tedbirleri masaya yatırdık. Gereken her şey koordineli bir şekilde yapılıyor." dedi.
Doruk daha sonra beraberindekilerle gümrük sahasında gezip incelemelerde bulunarak alınan tedbirlere ilişkin yetkililerden bilgi aldı.
Esim gürcü ben türkiyede o batumda kaldı magdurum bir an önce acilsin
1 temmüz itibariyle sap sınır kapısının açılmasını istiyoruz yetkililerin gereğini yapmalarını arz ederim
turkiyenizde iste gorevini yapmalarini yukari makamlarin
Beğen (3) Beğenmedim! (4)bizde gerek deyil
Lütfen açılsın sınırlar çocuğum turkiyede ben gurcistanda perişan olduk lütfen açılsın artik
Kapatsinlar içerde kumaryaneyi discoyu bak kimse gidermi gurcuye.biz işimizden olduk acsinlar normal turiste günü birlik calisana yapsinlar gümrükte adam gibi kontrol yollasinlar.ama icerde ya bi standart saat uygulamasi disco kumarhane vb yerlere veye kapatsınlar bu noktaları.hopa rize.daha doğrusu karadeniz sahili şuanda bitti.gurcu tarafına bakarsak gurcustan komple bitti hayat durmuş ordada.
bizim türkler batumda discoyu ve kumarhaneleri zengin ettiler bizim karadenizin adamı kumara ve kadına karşı zayıf tarla tapan işyeri ev arsa ne varsa satıp batumda yiyip bitirdiler
Beğen (5) Beğenmedim! (2)Açılsın
Sarp kapısı acılmasını istiyoruz arz ederim
Biz kendi arabamiz ile Azerbeycandan Istanbula dugune geldik ve geri done bilmedik. 1 temmuz itibariyle Sarp sinir kapisinin acilmasini istiyoruz. Cocuklar Azerbeycanda biz Turkiyede perisan olduk. Lutfen acilsin artik.
Herkes kendine dikkat etsin.65 üstü 20 yaş altı girmesin pasaport uygulaması olsun isi gücü olan rahatca calisssin biz eklerimizden işimizden olduk.rize hemsinlinin yorumuna da katiliyorum kumarhanelere saat kısıtlaması gibi bir uygulama olursa kimse gitmez