Artvin Valisi Yılmaz Doruk başkanlığında Sarp Mülki İdare Amirliği toplantı salonunda yapılan toplantıya, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Bahtiyar Yılmaz, Kemalpaşa Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Hopa Kaymakamı Abduurezzak Canpolat, İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın, Sarp Gümrük Müdürü Atila Karataş, Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Tahir Demir ve diğer ilgililer katıldı.

Basına kapalı yapılan toplantısı sonrası gazetecilere konuşan Artvin Valisi Yılmaz Doruk, kovid-19 tedbirleri kapsamında Sarp Sınır Kapısı'nın 15 Mart’ta yolcu geçişlerine kapatıldığını anımsatarak, yeni normalleşme süreciyle birlikte Sarp Sınır Kapısında alınması gereken tedbirlere ilişkin istişarelerde bulunmak amacıyla toplantı yaptıklarını kaydetti.

Doruk, "Kovid-19'la mücadelede gelinen noktadaki yeni süreçte Sarp Sınır Kapısı'ndaki son durumu değerlendirdik. Bilindiği üzere Sarp Sınır Kapısı’nda pandemi sürecinde ticaret aksamadan devam etti. Yeni süreçte gümrüğün yolcu geçişlerine yeniden açılması durumunda ortaya çıkacak ihtiyaçları ve toplum sağlığı için alınması gereken tedbirleri masaya yatırdık. Gereken her şey koordineli bir şekilde yapılıyor." dedi.

Doruk daha sonra beraberindekilerle gümrük sahasında gezip incelemelerde bulunarak alınan tedbirlere ilişkin yetkililerden bilgi aldı.