Artvin’in Şavşat ilçesi, Cittaslow 2015 yılı Genel Kurulu’nda Cittaslow belgesini alarak Türkiye’nin 10., Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ise 2. Cittaslow Kenti (Sakin Şehir) oldu.

 

GENEL KURUL İTALYA'DA GERÇEKLEŞTİ

Evrensel Expo 2015 Milano Fuarı çerçevesinde İtalya’nın Abbiategrasso kentinde gerçekleştirilen genel kurula; Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Şavşat Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Filiz Özcan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Artvin Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Fatma Artar katıldı.

 

ŞAVŞAT BİRİNCİ OLDU

Aday kentlere sertifikalarının verildiği ve üye ülkeleri temsil eden belediye başkanlarının konuşma yaptığı genel kurulda, Türkiye’den aday kent Şavşat, Cittaslow belgesini almaya hak kazandı.

 

Böylece Şavşat, Türkiye’de onuncu, bölgede ise Ordu’nun Perşembe ilçesinin ardından ikinci Cittaslow Kenti oldu. Şavşat, Türkiye’nin en doğusundaki ilk Cittaslow Kenti unvanını da elde ederek adını dünyaya duyurmuş oldu.

 

FARKLILIĞINI ORTAYA KOYDU

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) koordinasyonu ile 2014 yılında başlayan, Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu ile Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk başkanlığında yürütülen “Cittaslow Projesi” başarıya ulaşırken, alınan unvan ile Şavşat, kurulduğu ilk günden bugüne sakin bir şehir olduğunu ve diğer kentlerden farklılığını ortaya koyarak belgelendirmiş oldu.