Artvin'in Ardanuç ilçesinde oturan bedensel engelli Özcan Küçük (40) ile Bursa’da oturan Yeliz Pehlivan (28) hayatlarını birleştirdi. 

Artvin'in Ardanuç ilçesinde yaşayan bedensel engelli Özcan Küçük (40), Bursa’da oturan Yeliz Pehlivan (28) ile yaklaşık 1 ay önce internette engelliler sitesinde haber okuduğu sırada tanıştı. Bir ay boyunca internette yazışan ve cep telefonu aracılığıyla mesajlaşan gençler, birbirlerini severek evlenmeye karar verdi.

Küçük ve Pehlivan ailesinin, gençlerin evlenme isteğini olumlu karşılamasının ardından düğün düzenlendi.

Artvin’in Ardanuç ilçesindeki Aşık Efkari Kültür Salonu'nda düzenlen düğün törenine Artvin Valisi Ömer Doğanay, Ardanuç Kaymakamı Abdil Koç, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Artvin Engelliler Derneği Başkanı Hatice Nur Ersöz, Ardanuç Engelliler Derneği Başkanı Gönül İstanbullu, genç çiftlerin aileleri, yakınları ile Ardanuç halkı katıldı.



Genç çiftlerin birbirlerini hiçbir engel tanımdan insan hayatının en önemi dönüm noktalarından birisi olan evlilik müessesine adım atmalarından duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Doğanay, “Gençlerimizin inşallah bu önemli günlerinde ve bundan sonraki günlerinde de hem vali olarak hem devlet olarak hep birlikte yanlarında olacağız. Hep beraber dirlik olacağız. Bir milletin, bir toplumun en önemli temel müessesesi aile müessesesidir. Bu müessese inancımız açısından da gelenek ve göreneklerimiz açısından da en kutsal en önemli müessesedir. Bu müesseseyi yaşatmak toplum olarak üzerimize düşen en önemli vazifedir. Bu kutsal yuva ne kadar güçlü olursa inşallah milletimiz de devletimiz de o kadar kuvvetli olacaktır. Bu görev en başta bu yuvayı kuran gençlerimize düşüyor. Evlilik sabır ve fedakarlık istiyor. Genç çiftlerimize iyi günde ve kötü günde bir ömür boyu mutluluklar diliyorum. Allah mesut etsin” dedi.

Ardanuç'un Güleç köyünde dünyaya geldiğini ve hayatını burada idame ettirdiğini belirten Özcan Küçük, "16 yaşındayken tekerlekli sandalyeye mahkum kaldım. Bu durum beni hayata asla küstürmedi. Aksine yaşama sevincimi pekiştirdi ve artırdı. Hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadım hep mücadele ettim. İnternet sitesinde gezinirken Yeliz’le tanıştım. Yaklaşık 25 gün sosyal medya ve cep telefonuyla görüşerek birbirimizi tanıdık. Aradan geçen zamanın ardından engelli olduğumu bildiği halde Yeliz benimle evlenmeye karar verdi. Bunu duyduğumda dünyanın en mutlu insanı ben oldum. Allah’ıma bu günleri gösterdiği için binlerce kez şükürler oldun. Bugün de Ardanuç’ta dünya evine giriyoruz" diye konuştu.



Eşinin dürüstlükle bedensel engelli olduğunu ve yıllardır tekerlikli sandalyeye bağlı olarak yaşamak durumunda olduğunu saklamadan kendisine söylediğini kaydeden Yeliz Pehlivan, "Eşimin kendisi gibi bedensel engelli iki kız kardeşi olduğunu söyledi. Arkadaşlığımız sürdü. Sosyal medyadan ve cep telefonu ile sürekli görüşerek birbirimizi tanıdık ve çok sevdik. Evlenmeye karar verdik. Çok mutluyuz, severek evleniyoruz. Hiç pişman değilim. Allah’ım pişman etmesin. Engel sadece bedende değil, beyinlerdedir, kalplerdedir. Ben gurur duyuyorum engelli eşimle evlenmekten. Ailesini ve engelli kız kardeşlerini çok seviyorum ve onlara kendi ailem gibi bakacağım. Bizlerin evlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.