Suriye’deki savaştan kaçarak Antalya’ya yerleşen Suriyeli çiftin 1 aylık bebekleri, kusmuğunda boğularak hayatını kaybetti.
2 yıl önce Suriye’deki savaştan kaçarak Antalya’nın Serik ilçesine yerleşen Suriyeli Ali ile Ayşe Eşgal çiftinin geçtiğimiz ay ikinci çocukları dünyaya getirdi. Anne sütü içemeyen Ahmet bebek hazır mama ile beslenmeye başladı. Cuma günü bebeğini mama ile besleyen anne, daha sonra bebeği beşiğine yatırdı. Bir süre ev işleriyle ilgilenen anne, bebeğini kontrol ettiğinde ağzından kusmuk geldiğini ve hayatını kaybettiğini gördü. Anne komşularına haber verirken, sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekipleri bebeğin kusmuğunda boğulduğunu tespit etti. Bebeğin cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Otopsisi tamamlanan bebek, defnedilmek üzere Serik Mezarlığı’na götürüldü.
Minik Ahmet’in ardından uyurken babası tarafından çekilen son görüntüleri kaldı. Antalya’da dün de 15 günlük Talha bebek kusmuğunda boğularak hayatını kaybetmiş ve cenazesi babası tarafından teslim alınmıştı.