Adana’da 2003 yılında, tatil için ülkesine giden Amerikalı arkadaşının evinde 14 bıçak darbesiyle öldürülen üniversite öğrencisinin, 12 yıl sonra ‘parmak izi arşivi’ ile belirlenen cinayet şüphelisi hakkında ömür boyu hapis cezası istendi. Başka bir cinayetten cezaevinde bulunan şüpheli önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
İncirlik Üssü’nde öğretmen olarak görev yapan Amerikalı Jonathan Simth, tatil için ülkesine gitti. Simth’in Cemalpaşa Mahallesi’ndeki evin anahtarına alan Çağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi İlker Altuğ (26), 9 Temmuz 2003’te bir başka arkadaşı tarafından evin salonunda yarı çıplak halde ölü bulundu. Altuğ’u 14 bıçak darbesiyle öldürüldüğü evde yapılan incelemede parmak izleri ve kan örnekleri alındı. Ancak katile ulaşılamadı.
Cinayet Büro Amirliği ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin faili meçhul cinayetleri araştırmak için kurulan özel ekip, İlker Altuğ cinayetini yeniden ele aldı. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 2014 yılında devreye giren parmak izlerinin bir arada toplandığı parmak izi arşivini kullanan özel ekip, İlker Altuğ’un cinayetinde bardaktan elde edilen parmak izlerini sistemde karşılaştırdı. Sistemde parmak izinin, 2011 yılında av arkadaşı Osman Salih Savaşoğlu’nu (49) kalçasını ellediği gerekçesiyle tabancayla ateş edip, bıçakla boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla yargılandıktan sonra 15 yıl hapis cezası alan özel güvenlik görevlisi İsa Uçak’a ait olduğunu belirledi.
Bu gelişme üzerine cezaevinde bulunan İsa Uçak’ın kan örnekleri mahkeme kararı ile alındı. Olay tarihinde elde edilen yastık kılıfı, havlu ve peçetedeki kan örnekleri İsa Uçak’ın kan örneği ile eşleşti. Sorguya alınan İsa Uçak cinayeti işlediğini itiraf etti. Pakta tanışarak evine gittiği Altuğ’un kendisine ilişki teklif ettiğini iddia eden Uçak, kabul etmediği için aralarında çıkan tartışma sonucu bıçaklayarak öldürdüğünü söyledi. Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, iddianamesini hazırladı. Savcı, İsa Uçak hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Uçak, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.