Samsun’da bir kişiyi 15 yerinden bıçakla ağır yaraladıkları iddiasıyla tutuklanan 2 genç, 7 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, Canik ilçesi Toptepe Mahallesi Piyade Er Erdoğan Dündar Bulvarı’nda 27 Aralık 2015 akşamı saat 23.15 sıralarında meydana gelmişti. Tartıştıkları 24 yaşındaki B.T.’yi 15 yerinden bıçaklayarak ağır yaraladıkları iddiasıyla tutuklanan B.Ş. (19) ile amcasının oğlu İ.Ş.’nin (19) yargılanması sona erdi. Samsun 2. Ağır ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davada, tutuklu bulunan sanıklar ile mağdur B.T. duruşmada hazır bulundu. B.T., boynundan, kalbinden, sırtından olmak üzere 15 yerinden bıçak yediğini söyledi. Tutuklu sanık B.Ş. ise, "Pişmanım. Beni affetsin. Ailesinden ve kendisinden özür diliyorum. Cahilliğimin kurbanı oldum. B.T.’nin canına kastetmedim. Cezaevi yaşanacak yerler değil. Cezaevinden etkilendim. Cezaevi psikolojimi bozdu. Tahliyemi istiyorum" dedi.
Tutuklu sanık İ.Ş. de, "Pişman oldum. Ailem de perişan oldu. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, İ.Ş. ve B.Ş.’yi ’adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan 7 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırdı. İ.Ş. ayrıca, B.T.’ye bıçak savurduğu sırada kendi akrabası O.A.’yı bıçakla yaraladığı için 2 yıl 1 ay daha hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, her iki sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Bıçaklı saldırıda yaralanan B.T.’nin her iki sanığa hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılan davanın ise sanıkların şikayetçi olmaması nedeniyle düşmesine karar verildi.