Mersin’de bir üniversite öğrencisine çarparak ölümüne neden olan 16 yaşındaki ehliyetsiz sürücü, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
1 Ağustos 2014 tarihinde meydana gelen kazada, merkez Yenişehir ilçesi İsmet İnönü Bulvarı üzerinde ehliyetsiz sürücü D.A. (16) yönetimindeki JM 577 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Mersin Üniversitesi öğrencisi öğrencisi Mehmet Deniz Sınar’a (22) çarpmış, ağır yaralanan Sınar kaldırıldığı hastanede 18 gün sonra hayatını kaybetmişti. Sınar’ın cenazesi, ailesi asker eğlencesi düzenleyemediği için davul-zurna eşliğinde toprağa verilmişti. Kaza sonrası İzmir’de polise teslim olan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan D.A.’nın yargılanması sonuçlandı. Hakkında ’olası kastla adam öldürme’ suçundan Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan D.A., karar duruşmasına tutuklu kaldığı İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile katıldı. D.A. savunmasında, "Ben kesinlikle kırmızı ışıkta geçmedim. Ben geçerken yanımda bir araç daha vardı. Ben hiçbir canlıya zarar vermek istemedim. Önceki beyanlarımı tekrar ederim. Ölenin ailesinden özür dilerim. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, D.A.’yı önce ’olası kast ile adam öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı, ardından suçun işleniş şekli, sanığın kusur durumu ve yaşı göz önüne alınarak en fazla 12 yıl ile cezalandırılmasına, iyi halden de indirim yaparak 10 yıl hapis cezasına karar verdi. Aynı suçtan tutuksuz yargılanan Mahmut A. ile Şükrü A. hakkında ise beraat kararı verildi.