Antalya’nın Manavgat ilçesinde 14 Temmuz 2014’te 17 yaşındaki evlatlık genç kızın ölümüyle ilgili davanın üçüncü duruşması 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde üvey anneannesi tarafından geçtiğimiz 14 Temmuz tarihinde eşarpla boğulmak süretiyle öldürülen evlatlık olan 17 yaşındaki Dilek Anbar’ın davası dün Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülürken,olayla ilgili kayınvalidesi ve eşi tutuklanan Hıdır Anbar, eşi Fatma Anbar’ın kızının mezarı başında ağlarken çekilmiş fotoğrafları üzerine "Timsah gözyaşları döktü" şeklindeki haberlere çok üzüldüğünü söyledi.
"KAYINVALİDEM TELEFONDA ’EVE GELİN’ DEDİ
Olay sırasında eşi Fatma Anbar ile birlikte dışarda olduklarını söyleyen Hıdır Anbar, kayınvalidesinin telefonda "Hemen eve gelin" demesi üzerine gittikleri evlerinde 17 yaşındaki kızları Dilek Anbar’ı koridorda yerde yatarken bulduklarını anlattı. Hıdır Anbar, "Durumunu kontrol ettikten sonra ben 112’yi, eşim ise polisi aradı. Sağlık görevlileri geldikten sonra kızımızın öldüğünü öğrendik. Kayınvalidemin kızımızı öldürmüş olmasından dolayı, insanlara bunu izah edemeyeceğim için sokağa bile çıkmaya utanırken, eşim ve kayınvalidem arasında geçen bir telefon görüşmesinin bir bölümü delil olarak kabul edilip eşimin cinayeti işlediği iddiasıyla tutuklanması beni iyice yıktı" dedi.
"KIZIMDA BİPOLAR BOZUKLUK VARDI"
Üvey kızı Dilek’in psikolojik ’bipolar bozukluk’ olarak adlandırılan duygu durum bozukluğu yani duygularını uç noktada yaşama hastalığı olduğunu belirten Hıdır Anbar, kızlarının tedavisi için ABD’de tahliller yaptırdıklarını, yurt dışından ilaçlar getirttiklerini belirtti. Anbar, "Eşim ve ben onun üzerine titredik. Kızımız için varımızı, yoğumuzu harcadık. Özel okullarda okuttuk. Piyanoya olan ilgisinden dolayı piyano kurslarına gönderip, müzikle ilgili okula kaydını yaptırdık. Onun için okulunun bulunduğu yerde ev açtık. Okulu süresince orada, tatillerde ise Manavgat’ta yaşamaya başladık. Bir insan öldüreceği birine bunu neden yapsın? O bizim her şeyimizdi. Kayınvalidem zaten cinayetle ilgili her şeyi itiraf etmiş ve anlatmış. Gerçek ortaya çıkacak ve adalet yerini bulacaktır" diye konuştu.
AVUKAT ÖZER, "FATMA ANBAR’IN SUÇSUZ OLDUĞU 14 MAYISTAKİ DURUŞMADA ORTAYA ÇIKACAKTIR"
Fatma Anbar ve Hıdır Anbar’ın avukatı Mustafa Özer, gazetelerde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, Hıdır Anbar’ın tutuklandığı, Nazmiye Y’nin de tahliye olduğu yönündeki söylemlerin asılsız olduğunu şöyledi. Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Nazmiye Y’nin tekrar samimi itiraflarda bulunduğunu, cinayeti kendisinin işlediğini, kızı Fatma Anbar’la bir alakası olmadığını söylediğini belirten avukat Mustafa Özer, "Fatma Anbar’ın suçsuz olduğu 14 Mayıs’taki duruşmada ortaya çıkacaktır. Toplanan tüm deliller neticesinde dosya gizlilik aşamasında olduğu için bizim de şu an çok bilgimiz yok. Ama er ya da geç müvekkilim Fatma Anbar’ın suçsuz olduğu ortaya çıkacaktır. Herkes 83 yaşındaki yaşlı bir kadının bir kızı nasıl öldürebileceği konusuna takılmış durumda. Dilek Anbar’ın psikolojik rahatsızlığından dolayı aldığı ilaçlardan dolayı davranışlarının yavaşladığı, kan değerlerinin düşük olmasından dolayı halsizlik yaşadığı belgelidir" ifadelerini kullandı.