Samsun’da 1 otobüs ile 2 iş yerinden hırsızlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 17 yaşındaki şüpheli çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, hırsızlık suçundan çok sayıda suç kaydı bulunan 17 yaşındaki İ.İ., suç işlememesi için Adalet Bakanlığı Ankara Çocuk Eğitim Merkezi’ne gönderildi. Söz konusu merkezde kalan İ.İ., bir haftalık izin alarak memleketi Samsun’a geldi. İ.İ., İlkadım ilçesi Liman Mahallesi’ndeki bir otobüs yazıhanesinden 1 adet cep telefonu, Selahiye Mahallesi’ndeki bir kuaför salonundan 1 adet cep telefonu, 170 lira para ve 1 adet çeyrek altın ile Kıran Mahallesi’nde park halinde bulunan bir otobüsün içinden oto teyp çaldı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkarak hırsızlık olayını İ.İ.’nin gerçekleştirdiğini tespit etti. Yakalanarak gözaltına alınan İ.İ., Samsun Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Samsun Adliyesi’ne sevk edilerek nöbetçi mahkemeye ifade veren İ.İ., tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.