Batman’ın Sason ilçesinde, yaklaşık 18 sene evvel bir dedikodu yüzünden çıkan 2 kişinin hayatını kaybettiği kan davası hortladı. Çelik ailesinden kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısı sonucu Avcı ailesinden bir kişi öldü, bir kişi de yaralandı.
İddiaya göre, yaklaşık 18 yıl önce bir dedikodu yüzünden başlayan kan davasında Avcı ailesinden bir grup, Çelik ailesine saldırmış ve Çelik ailesinden iki kişi hayatını kaybetmişti.
Aradan geçen 18 yılda bir olayın yaşanmaması nedeni ile bitti zannedilen kan davası bugün hortladı. Sason’a bağlı Kayabaşı köyünde, Çelik ailesinden olduğu öne sürülen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, tarlada çalışan Heves ve Himmet Avcı’ya silahla saldırdı.
Çevredekilerin haber vermesi ile olay yerine çok sayıda jandarma ve ambulans sevk edildi. Yaralı Heves ve Himmet Avcı, ambulansla Sason Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sağlık durumu ağır olan Heves Avcı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Himmet Avcı ise, ilk müdahalenin ardından Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Olayın ardından köye giriş çıkışlar kapatılırken, jandarma çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.