Adana’da otobüs şoförü ile yolcu konumundaki üniversiteli kızın hayatını kaybettiği, 12 kişinin de yaralandığı trafik kazasıyla ilgili, kaza yerinde keşif yapılacak.
Seyhan ilçesinde 27 Kasım 2014’te meydana gelen kazada, Sivas- Hatay seferini yapan Hamit Şimşek (28) yönetimindeki 58 HD 111 plakalı yolcu otobüsü, yol kenarında park halinde duran Ahmet Avcı (35) yönetimindeki 01 P 2746 plakalı TIR’a arkadan çarptı. Kazada, 2 aylık evli şoför Hamit Şimşek ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencisi Zeynep Dönmez (22) hayatını kaybetti. 12 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı.
TIR şoförü Ahmet Avcı, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Kaza tespit tutanağında ise otobüs şoförünün yolda manevra kurallarını ihlal ettiği ve asli kusurlu olduğu belirtildi. Tutanakta, TIR şoförünün ise kusursuz olduğu vurgulandı.
Cumhuriyet savcısı, Ahmet Avcı hakkında, ’taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkemeye çıkan Avcı, otobüsün hızla gelip fren yapmadan arkadan TIR’a çarptığını söyledi.
Kaza yerinde 12 Mayıs’ta keşif yapılmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.