Erzurum’da dün 5 çocuk annesi Hanım Çakmak’ın öldürülmesinin arkasından ’aşk ilişkisi’ çıktı. Yakalanan katil zanlısı adliyeye sevk edilirken soğukkanlı haliyle dikkat çekerken, gazetecilerin “neden öldürdünüz?” sorusuna “Bana ihanet ettiği” için cevabını verdi.
Merkez Palandöken ilçesi Yenişehir semtindeki Şifa Sokak’ta bir iş makinesinin altında bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan Hanım Çakmak’ın (32) katilini bulmak için Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Elde edilen bilgiler doğrultusunda gece yarısına doğru zanlının kimliğini belirleyen polisler, 28 yaşındaki Lokman S’nin evine operasyon düzenledi. Adli Tıp Kurumundaki otopsi raporuna göre 20’e yakın bıçak darbesiyle öldürüldüğü belirlenen Hanım Çakmak’ın bekar ve taksicilik yapan Lokman S. ile 5 yıldır gizli ilişki içinde olduğunu belirledi. Daha önce de sevgilisinden şiddet gördüğü için şikayetçi olan Hanım Çakmak’ın başvurularından yola çıkarak sonuca ulaşan polise ifade veren Lokman S, suçunu itiraf etti.
Zanlı, ilk ifadesinde olay şöyle anlattı:
“Hanım Çakmak’ın oturduğu apartmanın önüne giderek cep telefonuyla aradım. Dışarı çıktı ve yaklaşık 50 metre uzaklıktaki Şifa Sokağa gittik. Eşinden boşanmasını istedim. Hanım Çakmak, benden para istedi. Para isteğini kabul etmeyince bana iki tokat attı. Bunun üzerine sinirlenip bıçakladım. Daha sonra 112 Acil Servis’i aradım.”
“BANA İHANET ETTİĞİ İÇİN ÖLDÜRDÜM”
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesinde sorgusu tamamlanan zanlı Lokman S, adliyeye sevk edildi. Polis otosundan elleri kelepçeli olarak indirilen zanlı soğuk kanlı haliyle dikkat çekti. Zanlı Lokman S, gazetecilerin “neden öldürdünüz?” sorusuna “Bana ihanet ettiği” için cevabını verdi. Zanlının adliyedeki sorgusu sürüyor.
Öte yandan Hanım Çakmak’ın 14 yaşında evlendiği en büyüğü 15 yaşında olan 2’si erkek 3’ü kız 5 çocuğunun bulunduğu, bir süre kız yurdunda çalıştığı, eşiyle 2010 yılında boşandıktan sonra geçen yıl tekrar evlendikleri öğrenildi.