Bitlis’in Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 5 yıl önce Van’ın Bahçesaray ilçesinde kan davası nedeniyle cinayet işleyen 5 yıldır kayıplara karışan ayrıca, basit yaralama ve silahla ateş etme suçlarından aranan katil zanlısını kıskıvrak yakalandı.
Cinayet ve 3 ayrı suçtan 5 yıldır her yerde aranan katil zanlısını Tatvan ilçesinde takibe alan polis ekipleri, yaşanan kovalamacanın ardından katil zanlısını yakaladı. Olayda katil zanlısının kaçmasına yardım etmek isteyen bir kişi ise bıçakla polisi elinden yaraladı. Yaşanan anlar ise an be an mobese kameralarına yansıdı.
Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada, üç ayrı suçtan yaklaşık 5 yıldır aranan B.C. isimli şahsın geçtiğimiz hafta Tatvan’da yakalandığı bildirildi.
Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Üç ayrı suçtan aranan şahıs geçtiğimiz hafta Tatvan’da Cumhuriyet Caddesi üzerinde görülerek fiziki takibe alındı. Şahıs bir süre polis ekipleri tarafından takip edildikten sonra durduruldu. Görevli memurları iterek kaçmaya başlayan B.C. kısa bir kovalamacanın ardından yakalanmıştır. Ekiplerimiz her hangi bir olumsuzluk yaşamadan kademeli bir şekilde zor kullanarak etkisiz hale getirmiştir. Ayrıca yakalanan şahsın kaçması için F.Ç. ve E.Ç. isimli şahıslar ekipleri engellemek isterken, F.Ç. isimli şahıs bir polis memurunu kolundan bıçakla yaralamıştır. Hakkında yakalama kararı bulunan B.C. isimli şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır. Ayrıca B.C.’nin yakalanmasını engelleyen F.Ç., E.Ç. ve M.S.A. isimli şahıslar ise çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmışlardır".
Öte yandan, polis ve zanlı arasında yaşanan kovalamaca ve polisin silahı zanlının elinden alma çabası kameralara yansıdı.
Mobese kameralara takılan görüntülerde görüldüğü kadarıyla, Tatvan Yaşam AVM önüne kadar koşan B.C. isimli zanlı, kaçamayacağı anlayınca yol kenarında duran bir minibüse binmeye çalışıyor. Zanlı minibüsün kapısını açıp içeri girmekte olduğu sırada kendisini kovalayan polislerden biri zanlıyı belinden kavrayarak dışarı çıkartıyor. Onlarca vatandaşın gözü ününde gerçekleşen olay sırasında, polis ve zanlı arasında bir süre arbede yaşanıyor. Vatandaşların müdahale etmek istediği sırada ise zanlı bu sırada polisin belinden silahını belinden alıyor. Zanlı, silahın namlusuna fişeği verdiği sırada ise diğer polislerde olay yerine yetişerek zanlıyı etkisiz hale getiriyor. Zanlının silahı ateşlemek üzere namluya verdiği kurşun ise olayın yaşandığı alanda yere düştüğü görülüyor. Görüntünün devamında zanlının emniyete götürüldüğü görülüyor.
Kameralara yansıyan diğer görüntülerde ise zanlıya yardım etmeye çalışan ve bıçakla bir polisi yaralayan şahısların minibüsle kaçması, polisin zanlıları kovalaması ve aracın durdurularak şahısların gözaltına alınması yer alıyor.