Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, torbacılara yönelik operasyon yapıldı. Yapılan operasyonlarda 68 gram esrar maddesi ile 10 adet ecstasy hap ele geçirildi.
Yapılan yazılı açıklamada, “Malatya genelinde torbacı olarak anılan uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik yapılan çalışmalar sonucunda toplam 5 ayrı olayda şüpheli şahısların ev, işyeri ve üst aramaları yapıldı. Yapılan aramalarda K.A. ve T.Ö. isimli şahıslardan satışa hazır 2 paket halinde 4 gram esrar, M.A. isimli şahıstan satışa hazır 3 paket halinde 42 gram esrar maddesi, G.K. isimli şahıstan satışa hazır vaziyette 12 gram esrar maddesi, V.B. ve H.D. isimli şahıslardan 10 adet ecstasy hap, E.Y. isimli şahıstan satışa hazır 10 gram esrar maddesi ele geçirildi. Yapılan aramalarda toplam 68 gram uyuşturucu esrar maddesi, 10 adet ecstasy hap ele geçirildi. 7 şüpheli şahıs ise yakalanarak, haklarında soruşturma başlatıldı” bilgisi verildi.
Öte yandan, uyuşturucu ve uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve organizasyonlarla ile kararlı mücadelenin, aralıksız devam edeceği belirtildi.