Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında 7 Suriyeli kaçak göçmenin öldüğü tekne faciasıyla ilgili gözaltına alınan 2 organizatör tutuklandı.
Geçtiğimiz pazartesi günü Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçak göçmenleri taşıyan tekne, Datça’nın Aktur mevkisinin 26 kilometre açığında alabora olmuştu. Havadan ve denizden başlatılan arama kurtarma çalışmalarında ilk etapta 2’si kadın 9 kişinin sağ olarak kurtarılırken, 3 kaçağın da cesedine ulaşılmıştı. Datça ve Marmaris Sahil Güvenlik komutanlıklarından 3 bot ve jandarmaya ait 2 helikopterle yürütülen çalışmalara balıkçı tekneleri de destek vermiş, çalışmalar sırasında 2’si trol teknesinin ağlarına takılan 4 cesede daha ulaşılmasıyla ölenlerin sayısı 7’ye yükselmişti. Kayıp olan 2 mülteciyi arama çalışmaları ise hale devam ediyor.
Olayın ardından organizatörlerin yakalanması için Marmaris Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri titiz bir çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda olayın organizatörleri oldukları tespit edilen S.Ö ve S.D isimli 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar polisteki işlemlerinin ardından, Datça Adliyesi’ne sevk edildi. 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Muğla Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.