Tahliye krizinin ardından açığa alınan Hakim Metin Özçelik, adliye basın odasına gelerek yazılı açıklama yaptı. Özçelik’in açıklama yapacağını öğrenen Başsavcı vekili Hasan Bölükbaşı basın odasına gelerek hakim Özçelik’e burada basın açıklaması yapamayacağını söyledi.
Geçtiğimiz hafta sonu ‘Paralel yapı’ soruşturmalarında tutuklu bulunan yaklaşık 70 kişi hakkında, yetkisiz mahkemece tahliye kararı verilmişti. Adliyede bulunan 10 Sulh Ceza Hakimi hakkında birden reddi hakim talebi veren Metin Özçelik ile tahliye kararlarını veren Mustafa Başer açığa alınmıştı.
Açığa alındıktan sonra bugün tekrar Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelen Hakim Özçelik odasını topladıktan sonra yazılı bir açıklama yapmak üzere adliyedeki basın odasına geldi.
Özçelik burada basın mensupları ile sohbet ederken Başsavcı vekili Hacı Hasan Bölükbaşı beraberindeki polislerle basın odasına geldi. Başsavcı vekili Bölükbaşı, “Odayı boşaltın burada basın açıklaması yapılamaz” dedi.
Bunun üzerine basın mensupları basın açıklaması yapılmadığını sadece sohbet edildiğini bildirdi. Bu esnada Hakim Metin Özçelik yazılı basın açıklamalarını çıkararak bir masanın üzerine bıraktı.
Gazetecilere başsavcı vekiline odada herhangi bir basın açıklamasının söz konusu olmadığını izah ettikten sonra Başsavcı vekili Bölükbaşı beraberindeki polislerle birlikte basın odasından ayrıldı.
Kısa bir süre daha odada kalan Hakim Özçelik basın mensupları ile vedalaşarak adliyeden ayrıldı.
Hakim Özçelik’in basın odasına bıraktığı yazılı açıklamada verdiği kararın yerinde olduğu iddia ettiği görüldü. Açıklamasında HSYK’nın açığa alma kararını da eleştiren Özçelik, hakkında karalama kampanyası yürütüldüğünü öne sürdü.