Adana’da çarşaf giyip uzun namlulu silah ve tabanca ile kuyumcu soymaya çalışan 3 kişi, dükkan çalışanı direnince kaçtı, ancak polis tarafından ara sokaklarda yakalandı.
Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bağlı Fatih Mahallesi Mücahitler Caddesi üzerinde meydana geldi. Sabah saat 09.05’te çarşaf giymiş 3 erkek, Mücahitler Caddesi üzerindeki bir kuyumcuya girip önce altın almak istedi. Bir süre sonra şahıslardan biri çarşafın altından uzun namlulu silah, diğeri ise tabanca çıkartarak altınları istedi. Ancak Sadık isimli kuyumcu çalışanı soygunculara karşı koyunca şahıslar kaçmaya başladı. Kuyumcu bu arada da panik butonuna bastı. Polis panik butonu alarmı alınca hemen harekete geçip şahısların kaçabileceği noktalarda önlem aldı.
Kuyumcudan korkup kaçan soyguncular ise kaçarken aynı zamanda da çarşafları çıkarıp attı. Fatih Mahallesi’ndeki ara sokaklara kaçan soyguncular, uzun namlulu silahı da bir evin bahçesindeki ağaçların arasına attı. Bu arada polis mahalleyi abluka altına aldı. Soyguncuların kaçış istikametine polis merkezi ve gasp ekipleri operasyon başlattı. Kısa sürede 3 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Zanlılar sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Kuyumcuda yapılan incelemede ise zanlıların herhangi bir altın ya da para alamadığı öğrenildi.
Şahısların uzun namlulu silahı kuyumcuya kolayca sokabilmek için çarşaf giydiği öğrenildi.