Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı çıkışında annesi Hanıme Aslan’ı öldürüp, koruma polisi Emrah Taşdemir’i şehit eden zanlı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, baba Hızır Zehir’i ise cinayete yardım etmekten 20 yıl hapis cezası ile cezalandırdı.
Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi girişinde geçtiğimiz yıl Hanıme Aslan ve koruma polisi Emrah Taşdemir’in silahla vurulmasına ilişkin davada mahkeme kararını açıkladı. İstanbul 11’inci ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tutuklu sanıklar Dursun Zehir ile Hızır Zehir ve taraf avukatları hazır bulundu.
Duruşmada son savunmasını yapan zanlı Dursun Zehir, koruma polisini yanlışlıkla öldürdüğünü belirterek, “Ben polis memurunu kasten öldürmedim. Kendisini tanımam etmem. Yanlışlık, tesadüfen vurdum. Tasarlayarak gelseydim daha ağır silahlarla gelirdim.” dedi.
Zehir son sözünde ise “Babam beni azmettirmedi. Babam suçsuzdur” dedi.
Hakkındaki suçlamayı reddeden Baba Hızır Zehir ise, “Ben kesinlikle oğlumu annesini öldürmesi konusunda azmettirmedim. Olay olduğu zaman 5’inci kattayım. Eyleme yardım da etmedim. Silah sesi dahi duymadım” diye konuştu.
Baba Zehir son sözünde ise, “Mahkemenin adaletine sığınıyorum” dedi.
Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme sanık Dursun Zehir’i annesi Hanime Aslan’ı ve polis memuru Emrah Taşdemir’i kasten öldürmekten 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.
Mahkeme, sanık Zehir’in güvenlik görevlisini yaralama ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından ise toplamda 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanık Zehir’e verilen hapis cezalarında herhangi bir indirime ise gitmedi. Kararın açıklamasının ardından sanık Dursun Zehir mahkeme heyetine küfür etti.
Mahkeme sanık baba Hızır Zehir’i ise kasten öldürme suçuna yardım etmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme daha sonra yardımın boyutunu dikkate alarak bu cezayı 20 yıla indirdi.
Mahkemenin kararını açıklamasının ardından kadın avukatlar maktüle Hanıme Aslan’ın ablasıyla beraber adliye önünde basın açıklaması yaptı.
Avukatlar adına açıklama yapan avukat Meriç Eyüboğlu, “Kadınlar öldürüldükten sonra gelen adaletten bıktık. Kadınlar öldürülmeden cinayetlerin durdurulmasını istiyoruz. Mutluyuz ki başından beri ifade etmeye çalıştığımız gibi sadece silahı çeken Dursun Zehir değil, onu bu cinayeti işlemesi, annesi Hanime Aslan’ı öldürmesi için azmettiren babası Hızır Zehir de ceza aldı. Biz aynı cezayı almasını istiyorduk azmettirdiği için. Mahkeme bunu azmettirme olarak değil yardım olarak değerlendirdi. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını 20 yıla indirdi. 20 yıllık cezanın da başka indirimlerle aslında kuşa döneceğini biliyoruz. Ama yine de bu verilen cezayı önemli buluyoruz. Mahkemenin bu kez erkek adalet mi gerçek adalet mi tartışmasında kısmen de olsa yüzünü bize döndüğünü düşünüyoruz” dedi.
Hanıme Aslan’ın ablası Arife Terzi ise mahkemeye teşekkür ederek, “Böyle güzel bir adaletle savunup bu cezayı Hızır Zehir’e ve Dursun Zehir’e verdiği için. Kadın avukatlarımızdan Allah razı olsun. Bizim arkamızda durup bize bu zor süreçte yardımcı oldukları için çok teşekkür ediyorum” dedi.